Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni va costa 47 de milioane de euro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru construirea sectorului de Autostradă Târgu-Mureș – Ungheni și a drumului de legătură.

Aceasta face parte din Autostrada Transilvania (A3) Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea. Valoarea contractului semnat cu constructorul austriac Strabag este de 192 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Contractul prevede execuția lucrărilor pentru 9,2 km, respectiv Târgu-Mureș – Ungheni (4,5 km), plus drumul de legătură (4,7 km). Sursa de finanțare va fi reprezentată de fondurile europene nerambursabile. Durata de realizare a acestui contract este următoarea: 18 luni – perioada de execuție a lucrărilor, nouă ani perioada de garanție a lucrărilor.

Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă prevăd și construcția a trei poduri și pasaje pe drumuri de legătură, nouă poduri și pasaje pe autostradă, precum și două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit multe modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Copiii se vor plimba la Oradea cu Tramvaiul de Epocă și Autobuzul Cabrio

Articolul următor

Bază sportivă finanțată de Compania Națională de Investiții la Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share