Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investițiile anuale Bosch în Transilvania: 360 de milioane de lei

Compania germană Bosch a alocat investiții de 360 de milioane de lei în România, în 2019, în dezvoltarea uzinelor de producție ale diviziei soluții de mobilitate din Cluj și Blaj, dar și în cercetare, la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

„Din cauza crizei economice la nivel mondial generată de pandemia de coronavirus, anul acesta este unul atipic chiar și pentru Bosch. Având în vedere numeroasele variabile, nu putem oferi o prognoză pentru 2020 în ansamblu”, a declarat Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL.

2019 a fost un an de creștere pentru fabrica de componente auto electronice din parcul industrial Tetarom III din Jucu (județul Cluj), care și-a extins capacitățile de producție și depozitare, precum și portofoliul și a inaugurat a doua sa unitate de producție, conform conducerii Bosch. Valoarea investițiilor se ridică la 40 de milioane de euro.

La Cluj, Bosch fabrică produse de ultimă generație, unități electronice de comandă dedicate creșterii siguranței în trafic și confortului la conducere, livrând, din 2014, peste 200 de milioane de asemenea unități clienților săi internaționali. Bosch România și-a făcut publice rezultatele financiare pentru 2019, vânzările consolidate realizate fiind de 2 miliarde de euro, cu 18% mai mari față de anul precedent.

Compania își reia treptat activitățile de producție în România după o diminuare temporară a acestora din cauza măsurilor de limitare a extinderii pandemiei de coronavirus. Compania a pus în aplicare acțiuni pentru a se asigura că angajații sunt protejați în manieră corespunzătoare împotriva infecției cu coronavirus.

Bosch a dezvoltat testul rapid pentru Covid-19 și dispozitivul de analiză Vivalytic. Compania vrea să producă un milion de teste rapide în 2020 și să crească producția de teste la trei milioane anul viitor. În unele regiuni, Bosch produce măști de protecție și dezinfectanți, utilizate pentru protecția angajaților săi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ecolor iese din starea de urgență cu angajări

Articolul următor

Brânza de Cojocna, produsă de o universitate clujeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share