Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bonificații de până la 10% la plata impozitelor pe venit și pe profit

Fiscul anunță contribuabilii că pot beneficia de o serie de bonificații la plata impozitelor. Astfel, contribuabilii persoane fizice, care au obligația depunerii Declarației unice, beneficiază de o bonificație de 5% pentru plata impozitului pe venit, a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.
Dacă Declarația unică se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până la data de 30 iunie 2020, se mai acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate.
Bonificațiile se acordă și în cazul persoanelor fizice care sunt impuse la normă de venit. În aceste cazuri, contribuabilii pot beneficia de bonificații prin completarea și depunerea Declarației unice, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

Contribuabilii care au depus Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice fără acordarea bonificațiilor prevăzute anterior pot beneficia de acestea prin depunerea unei declarații rectificative până la data de 30 iunie 2020.

Bonificații și pentru SRL
De asemenea, beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat, contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare și plată prevăzut la art. 41 din Codul fiscal, precum și contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, care plătesc impozitul datorat la termenele scadente, 25 iulie 2020 inclusiv, pentru trimestrul II, și 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III.

Obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanțã prin intermediul Spațiului Privat Virtual, iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Moment aniversar pentru Asociația OncoHelp, care împlinește 15 ani de existență

Articolul următor

Constructorii bihoreni au câștigat mai mult cu 2,54% în luna martie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share