Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pregătiri pentru exproprierile de pe ultimele două secțiuni ale Autostrăzii Sibiu-Pitești. Sunt necesare peste 42 de milioane de lei

Pentru secțiunile 4 și 5 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești este necesară exproprierea unei suprafețe de teren de peste 3 milioane mp și a unui număr de aproape 2.500 de imobile. Pentru aceasta, statul are nevoie de peste 42 de milioane de lei.

Conform proiectelor de Hotărâre de Guvern publicate de Ministerul Transporturilor pentru discuții publice, pentru secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș), este necesară exproprierea unei suprafeţe de teren de 657.629 mp, aferentă unui număr de 255 imobile proprietate privată, aflate pe teritoriul localităților Tigveni și Curtea de Argeș din județul Argeș.

Pentru secțiunea 5 (Curtea de Argeş – Piteşti) se propune exproprierea în cazul a 2.224 de imobile, în suprafață totală de 2.957.210 mp teren, aflate pe raza localităţilor Bascov, Băiculești și Merișani, din județul Argeș.

Cea mai mare despăgubire, de 11,95 milioane de lei, ar urma să fie acordată companiei ML Logistic Parks pentru exproprierea unei hale metalice de peste 16.000 mp din comuna Bascov. Și firma European Logistics ar urma să primească 3,82 milioane de lei pentru exproprierea unei hale din aceeași localitate. Tot pentru o hală metalică urmează să fie despăgubită cu 2,7 milioane de lei și o persoană fizică din Bascov, Soare Gheorghe. Compania de stat Hidroelectrica ar urma să încaseze la rândul său 2 milioane de lei pentru exproprierea unui canal din comuna Băiculești, conform datelor din anexa atașată la proiectul de hotărâre, analizate de Economica.net.

Amintim că pe data de 11 mai a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) cu constructorul italian Astaldi SpA, valoarea contractului fiind de 1,7 miliarde de lei. Pentru secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș, CNAIR urmează să anunțe un câștigător.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO – Transformarea Romexpo cu 3 miliarde euro, proiect CCIR & Iulius

Articolul următor

20 de ani de evoluție în industria IT – de la EBS Romania la NTT DATA Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share