Aniversări de companie Cluj IT&C Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

20 de ani de evoluție în industria IT – de la EBS Romania la NTT DATA Romania

Echipa NTT DATA Romania aniversează 20 de ani. Fondată în iunie 2000 la Cluj-Napoca de către Daniel Metz cu numele de EBS Romania, aceasta a reușit în scurt timp să fie recunoscută drept compania cu una dintre cele mai puternice evoluții din industria IT-ului românesc.

De-a lungul celor două decenii compania și-a dezvoltat constant portofoliul de servicii și soluții IT devenind partener de încredere pentru peste 450 de clienți de pe piața națională și internațională. În 2002 compania a lansat propria soluție ERP – Clarvision, utilizată în acest moment de peste 200 de clienți din piața națională. În decursul anilor următori, EBS Romania a continuat să adauge în portofoliul său noi servicii, competențe, soluții și tehnologii, stabilind relații de parteneriat pe termen lung. Creşterea accelerată din primii 10 ani a generat un moment de transformare organizaţională. În 2013 compania a fost achiziţionată de grupul nipon NTT DATA. În 2016 EBS Romania a devenit oficial NTT DATA Romania, și-a dublat numărul de angajați datorită numeroaselor proiecte, în special pe piața națională și s-a concentrat pe integrarea și implementarea de sisteme IT. Tot în acest an, a devenit unul dintre cei mai importanți parteneri SAP România și primul implementator al S/4HANA în piața națională. Această perioadă a fost marcată şi de dezvoltarea propriului centru R&D și de dezvoltarea echipei Advanced Embedded Technologies.

Reflectând la cei 20 de ani, Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania a declarat: “Am reușit să amprentăm evoluția industriei IT din Transilvania asumându-ne un rol de pionierat. Având clienții și proprii colegi în focus, am creat un model de performanță bazat pe valori organizaționale umaniste și pe un leadership autentic. Niciodată nu am uitat de unde am plecat și atunci când ne-a fost greu, am muncit și mai mult. Am privit spre viitor, convinși fiind că rezultatele obținute sunt întotdeauna cel mai corect arbitru.

În acest moment NTT DATA Romania are o echipă de peste 2000 de specialiști cu o medie de varstă de 35 ani și un nivel de senioritate care invită la o structură de leadership performantă, fiind astfel o organizaţie agilă și inovatoare.

Compania este văzută ca o poveste de succes în piața din România și prin implicarea ei în numeroase inițiative de dezvoltare a comunității, de la interacțiuni cu universități până la investiția constantă în diverse acțiuni de responsabilitate socială, ajungând să investească în 4 zone fundamentale: educație, sport, cultură și mediu social.

În anul fiscal 2019 -2020 (01 aprilie 2019 – 31 martie 2020), NTT DATA Romania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 84 Mil. EUR, cu o creştere de aproximativ 16% faţă de aceeași perioadă a anului fiscal precedent.

Obiectivele de dezvoltare ale NTT DATA Romania se concentrează pe poziționarea noastră ca integrator de sisteme, abordând proiecte de tip premium, cu o complexitate ridicată. Vom începe un proces de dezvoltare regională a companiei, devenind baza de operațiuni a cluster-ului est-european. În anul fiscal curent ne dorim să atingem o cifră de afaceri de peste 100 Mil. EUR” declară Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

 

Despre NTT DATA Romania:

NTT DATA Romania este un furnizor de servicii IT și integrator de sisteme care folosește inovația pentru a accelera transformarea digitală a afacerilor și a genera valoare adăugată clienților, având o echipă de peste 2000 de specialiști în România și Serbia.

Portofoliul companiei oferă o gamă variată de servicii: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare și aigurarea calității, consultanță IT, servicii de securitatea informației, infrastructură și cybersecurity. Clienții companiei activează în industrii precum: Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector & Utilities, Retail, Transportation & Logistics.

NTT DATA, cu sediul central în Tokyo, cu operațiuni de afaceri în mai mult de 50 de țări și regiuni este parte a NTT Group (Nippon Telegraph and Telephone), unul din liderii ICT (Information and Communication Technologies) la nivel global, cu peste 300.000 de angajați și un portofoliu larg de soluții globale de infrastructură, comunicații și servicii IT.

Related posts

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Traian Dan

Asahi poate cumpăra Ursus, Timișoreana, Ciucaș

Stefana Muresan

Teraplast a preluat Politub

Stefana Muresan

Clujul își primenește drumurile din zona metropolitană

Nora Dumitrescu

Studiu Instant Factoring: Peste 70% din volumul total de activitate al microîntreprinderilor din România este realizat de firmele cu o cifră de afaceri de până în 250.000 euro

Ligia Voro

Compania de leasing operaţional a BRD se extinde la Cluj, Timișoara și Iași

Stefana Muresan

CSi aduce în România soluții pentru proiectare în construcții

A. I.

Infuzie de 15 milioane de euro în spitalele clujene

Nora Dumitrescu

Ambient, liber la franciză

Stefana Muresan

Napolact a scos la vânzare fabrica din Carei

Stefana Muresan

Spitalul de Recuperare din Cluj, dotat cu un microscop destinat microchirurgiei reconstructive

Stefana Muresan

Firmele maramureșene, instruite de finanțe la impozitare și TVA

Nora Dumitrescu

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Papuc Irina

Corteva Agriscience™ pregătită să devină jucător major pe piața agricolă

Stefana Muresan

Standul comun al României, pentru prima dată la transport logistic München

Ligia Voro

ebm-papst, lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare, mutare strategică la Oradea

redactia

Compania Scheugenpflug, furnizor pentru Continental, BMW Group, Bosch și Audi, subsidiară la Sibiu

redactia

Wirtek deschide cel de-al 3-lea birou în România

Ionut Oprea

2000 de sălăjeni au acordat prioritate distracției și regulilor de siguranță rutieră

Ligia Voro

Leoni, panuri mari în Bistrița: rămâne cu aproximativ 5.500 de angajați și face pasul spre cablurile high voltage

redactia

Premiile ROFMA pentru Industria de Workplace și Facility Management din România

Ligia Voro

AAGES, contract cu unul dintre principalii producători de componente auto din lume

Stefana Muresan

Max Mara, Luisa Cerano sau Paper London, printre clienții fabricii de textile Târna­va din Sighişoara

Stefana Muresan

Austriecii de la Raiffeisen își digitalizează agențiile din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment