Aniversări de companie Cluj IT&C Lideri si afaceri Slider Ultimele stiri

20 de ani de evoluție în industria IT – de la EBS Romania la NTT DATA Romania

Echipa NTT DATA Romania aniversează 20 de ani. Fondată în iunie 2000 la Cluj-Napoca de către Daniel Metz cu numele de EBS Romania, aceasta a reușit în scurt timp să fie recunoscută drept compania cu una dintre cele mai puternice evoluții din industria IT-ului românesc.

De-a lungul celor două decenii compania și-a dezvoltat constant portofoliul de servicii și soluții IT devenind partener de încredere pentru peste 450 de clienți de pe piața națională și internațională. În 2002 compania a lansat propria soluție ERP – Clarvision, utilizată în acest moment de peste 200 de clienți din piața națională. În decursul anilor următori, EBS Romania a continuat să adauge în portofoliul său noi servicii, competențe, soluții și tehnologii, stabilind relații de parteneriat pe termen lung. Creşterea accelerată din primii 10 ani a generat un moment de transformare organizaţională. În 2013 compania a fost achiziţionată de grupul nipon NTT DATA. În 2016 EBS Romania a devenit oficial NTT DATA Romania, și-a dublat numărul de angajați datorită numeroaselor proiecte, în special pe piața națională și s-a concentrat pe integrarea și implementarea de sisteme IT. Tot în acest an, a devenit unul dintre cei mai importanți parteneri SAP România și primul implementator al S/4HANA în piața națională. Această perioadă a fost marcată şi de dezvoltarea propriului centru R&D și de dezvoltarea echipei Advanced Embedded Technologies.

Reflectând la cei 20 de ani, Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania a declarat: “Am reușit să amprentăm evoluția industriei IT din Transilvania asumându-ne un rol de pionierat. Având clienții și proprii colegi în focus, am creat un model de performanță bazat pe valori organizaționale umaniste și pe un leadership autentic. Niciodată nu am uitat de unde am plecat și atunci când ne-a fost greu, am muncit și mai mult. Am privit spre viitor, convinși fiind că rezultatele obținute sunt întotdeauna cel mai corect arbitru.

În acest moment NTT DATA Romania are o echipă de peste 2000 de specialiști cu o medie de varstă de 35 ani și un nivel de senioritate care invită la o structură de leadership performantă, fiind astfel o organizaţie agilă și inovatoare.

Compania este văzută ca o poveste de succes în piața din România și prin implicarea ei în numeroase inițiative de dezvoltare a comunității, de la interacțiuni cu universități până la investiția constantă în diverse acțiuni de responsabilitate socială, ajungând să investească în 4 zone fundamentale: educație, sport, cultură și mediu social.

În anul fiscal 2019 -2020 (01 aprilie 2019 – 31 martie 2020), NTT DATA Romania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 84 Mil. EUR, cu o creştere de aproximativ 16% faţă de aceeași perioadă a anului fiscal precedent.

Obiectivele de dezvoltare ale NTT DATA Romania se concentrează pe poziționarea noastră ca integrator de sisteme, abordând proiecte de tip premium, cu o complexitate ridicată. Vom începe un proces de dezvoltare regională a companiei, devenind baza de operațiuni a cluster-ului est-european. În anul fiscal curent ne dorim să atingem o cifră de afaceri de peste 100 Mil. EUR” declară Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

 

Despre NTT DATA Romania:

NTT DATA Romania este un furnizor de servicii IT și integrator de sisteme care folosește inovația pentru a accelera transformarea digitală a afacerilor și a genera valoare adăugată clienților, având o echipă de peste 2000 de specialiști în România și Serbia.

Portofoliul companiei oferă o gamă variată de servicii: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare și aigurarea calității, consultanță IT, servicii de securitatea informației, infrastructură și cybersecurity. Clienții companiei activează în industrii precum: Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector & Utilities, Retail, Transportation & Logistics.

NTT DATA, cu sediul central în Tokyo, cu operațiuni de afaceri în mai mult de 50 de țări și regiuni este parte a NTT Group (Nippon Telegraph and Telephone), unul din liderii ICT (Information and Communication Technologies) la nivel global, cu peste 300.000 de angajați și un portofoliu larg de soluții globale de infrastructură, comunicații și servicii IT.

Related posts

Wörwag Pharma – de 20 de ani în România

Stefana Muresan

Topul afacerilor din Zona industrială vest a Sibiului

Stefana Muresan

Astra Arad se luptă cu turcii de la Durmazlar pentru a livra 100 de tramvaie moderne Capitalei, contract de 180 mil. euro

Stefana Muresan

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pot solicita teren gratuit de la Primărie pentru a-şi construi o locuinţă

redactia

Barometrul de conjunctură economică CCIFER – iunie 2017

Ligia Voro

Primăria Sibiu vrea să extindă zonele de parcări cu plată

Papuc Irina

Veniturile Sunimprof Rottaprint în 2018 se apropie de 100 milioane de lei

Stefana Muresan

Primul autobuz electric pe străzile Zalăului

Nora Dumitrescu

Investitie noua pentru ANTARES

Ionut Oprea

O companie clujeană a lansat primul magazin online din România cu documente de HR profesioniste

redactia

Covasna: Apa de la Șugaș Băi, efect terapeutic pentru copiii speciali

Stefana Muresan

Piața neagră a țigaretelor a depășit 40% în nord-est în luna noiembrie

redactia

Zalăul va avea un parc de agrement de 6 milioane de lei

Nora Dumitrescu

ARTmania Events, compania care s-a ocupat de vizita Papei Francisc la Blaj, la bilanț

Ligia Voro

Tehnologii inovatoare prezentate de Continental la Timișoara

Stefana Muresan

Zboruri săptămânale către Antalya de la Târgu Mureș

Ligia Voro

UBB a câştigat etapa locală a competiţiei CFA Institute Research Challenge

Stefana Muresan

9 echipe în marea finală a competiţiei Energy Challenge 2017 by E.ON România

Ligia Voro

Colliers International își consolidează echipa locală de leadership: Cinci directori au fost promovați ca Parteneri ai companiei 

Papuc Irina

Fondatorul mașinii electrice Uniti, prezent la DevTalks Cluj Napoca

A. I.

Investiție din fonduri europene: Primarul Emil Boc anunță asocierea cu 6 localități pentru trenul metropolitan, ce va fi integrat cu metroul

redactia

Aeroportul Internațional Timișoara va construi două terminale noi

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru IMM-uri în 2020: până la 200.000 de euro pentru mici firme din IT, sănătate sau energie – propunere de ghid

Papuc Irina

Cum sprijinim antreprenoriatul inovativ în industria alimentară?

Ligia Voro

Leave a Comment