Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Brașov a început procedura de concesionare a viitorului aeroport

Consiliul Judeţean Braşov a publicat în data de 30 mai 2020 anunţul de achiziţie prin licitaţie deschisă a serviciilor de consultanţă pentru concesionarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Preţul estimat de autoritatea contractantă este de 5,8 milioane lei fără TVA, iar termenul final de depunere a ofertelor este 13 iulie 2020.

Decizia administraţiei judeţene privind concesionarea Aeroportului Internaţional Braşov se întemeiază pe argumente de ordin legal, financiar şi investiţional. Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare AIBG din cadrul CJ Braşov, a explicat că „începând cu anul 2024, Comisia Europeană interzice finanţarea din fonduri publice atât a cheltuielilor de exploatare, cât şi a celor de investiţii ale aeroporturilor”. „Aşadar, toate aeroporturile româneşti cu un trafic mediu anual mai mic de 700 de mii de pasageri vor ajunge în situaţia de a fi concesionate datorită faptului că nu-şi vor putea acoperi cheltuielile cu exploatarea și investițiile”, a mai spus Anghel.

Acesta a mai explicat că tendinţa la nivel european şi mondial este de a concesiona aeroporturile şi de a le da în management privat. „Un operator privat va aduce businessul la o maturitate mult mai repede, va asigura deschiderea de noi rute într-un timp mult mai scurt”, a spus Anghel. Consiliul Judeţean Braşov rămâne în continuare proprietarul infrastructurii aeroportuare, chiar şi a celei care va fi dezvoltată ulterior, în urma investiţiilor concesionarului.

„Concesiunea Aeroportului este cea mai rapidă modalitate de a putea deschide cursele aeriene şi ajută cel mai rapid business-ul să ajungă la maturitate. Practic, este calea cea mai rapidă de a face din Aeroportul Braşov principalul aeroport din zona Transilvaniei”, a mai transmis directorul executiv al Direcţiei Implementare AIBG din cadrul CJ Braşov.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 55 de milioane de lei pentru reabilitarea termoficării din Oradea

Articolul următor

Peste 95.000 de locuitori de la nordul județului Sibiu vor avea acces la apă și canalizare cu ajutorul fondurilor europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share