Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 95.000 de locuitori de la nordul județului Sibiu vor avea acces la apă și canalizare cu ajutorul fondurilor europene

Infrastructura de apă și canalizare din regiunea de nord a județului Sibiu va fi modernizată cu 122 de milioane de euro. 

De ziua Mediașului, în centrul orașului au fost semnate documentele pentru implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni din județul Sibiu. Proiectul, cu o valoare de 122 milioane euro, va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar de acesta vor beneficia 95.265 locuitori.

„Este încă un pas pe care orașul dumneavoastră îl face pentru a deveni un pol de dezvoltare în județul Sibiu”, a spus după semnarea documentelor ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Prezentă la eveniment, vicepremierul Raluca Turcan a menționat că „fondurile europene reprezintă o resursă importantă alternativă de finanțare pentru dezvoltarea României”.

Proiectul va fi implementat de operatorul S.C. Apa Târnavei Mari S.A. în 18 Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din județul Sibiu: Mediaș, Târnava, Copşa Mică, Axente Sever, Valea Viilor, Dârlos, Blăjel, Brateiu, Șeica Mare, Biertan, Aţel, Dumbrăveni, Hoghilag, Alma, Arpașu de Jos, Agnita, Bârghiș, Alţâna.

Astfel, potrivit datelor proeictului, datorită implementării acestuia se va realiza un grad de conectare cu apă de 75,44% a regiunii și 76,5% cu apă uzată. Totodată, vor fi create locuri de muncă în zonă în timpul implementării și al exploatării proiectului.

Investiții în rețeaua de alimentare cu apă:

vor fi construiți 139,6 km noi de aducțiune și vor fi reabilitați alți 9,3 km;
vor fi construiți 74,9 km de rețea de distribuție și vor fi reabilitați 56,3 km;
va fi reabilitată sursa de apă Arpașu și va fi extinsă sursa de apă Dumbrăveni;
vor fi construite 25 de stații de clorinare, dar și 25 de rezervoare pentru a fi integrați și puși în funcțiune 19 km de aducțiuni;
va fi construită o rețea de distribuție de 46,6 km de aducțiune în Copșa Mică.

Investiții în rețeaua de canalizare:

vor fi construiți 34,7 km de rețea de canalizare 20 km conducte de refulare și vor fi reabilitați alți 33,9 km, dar și stația de epurare Șura Mică;
vor fi integrate și puși în funcțiune 38,8 km de rețea de canalizare în zona Copșa Mică și va fi integrate o instalație de uscare a nămolului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CJ Brașov a început procedura de concesionare a viitorului aeroport

Articolul următor

Virtual Property Forum 2020 - the agenda for 9th of June

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share