Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul Cultural Clujean a intrat într-un program european de 3 milioane €

Organizația clujeană s-a alăturat unei noi rețele de cooperare europeană care se concentrează pe elaborarea de politici culturale, cu un buget de 3 milioane de euro.

Inițiativa Southern Coalition, condusă de rețeaua portugheză Artemrede, adună 14 parteneri din 10 țări care vor lucra împreună din 2021. Primul proiect al rețelei, “Stronger Peripheries” a obținut o finanțare prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, alături de alte 20 de proiecte de mari dimensiuni aprobate.

Prin proiect rețeaua dorește să faciliteze schimbări reale în activitatea artiștilor și a operatorilor culturali. Proiectul își propune să implice 2.000 de profesioniști și să aibă impact asupra a 10.000 de persoane.

Southern Coalition mobilizează un  consorțiu format din universități și organizații culturale din Portugalia, Spania, Serbia, Grecia, Ungaria, Croația, România, Slovenia, Italia și Franța. Acestea sunt angajate în depășirea problemelor structurale cu care se confruntă sectorul cultural și societatea în contextul lor specific, utilizarea practicilor artistice comunitare și practici colaborative.

Activitatea CCC în proiect va permite prezentarea unor spectacole ale artiștilor români la nivel european și implicarea a sute de profesioniști din domeniul artistic în alte inițiative. Bugetul activităților CCC în acest proiect este de 238.706 de euro, din care 116.966 euro finanțare din partea Europa Creativă.

CCC este o organizație nonguvernamentală de cultură și dezvoltare urbană cu 104 membri: instituții culturale locale, universități, cluburile și clustere de afaceri, organizații ale societății civile, administrația locală și regională.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Via ferrata, speoturism și vizite la bisericile de lemn din Pădurea Craiului

Articolul următor

O singură companie din Ardeal, între cei mai dezirabili angajatori din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share