Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Tenaris a făcut un profit de 50 milioane euro la Zalău

Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Rocca, a realizat în 2019 afaceri de 505 milioane de euro.

Este mai mult cu 10% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Compania a avut un profit net anual de 50 de milioane de euro, în creştere cu 6% faţă de 2018, şi un număr mediu de 1.739 de angajaţi, conform MFP.

TenarisSilcotub a finalizat anul trecut o investiţie de 8 milioane de dolari la Zalău, pentru retehnologizarea liniei de finisare a ţevilor. Societatea exportă 80% din producţie şi are ca şi clienţi companii din industria energetică precum OMV Petrom, Exxon Mobile, Chevron, dar şi producători de componente auto precum Autoliv.

Fabrica de la Zalău are o capacitate anuală de 250.000 de tone de oţel şi produce pentru industria energetică şi automotive. TenarisSilcotub este cel mai important producător de ţevi din oţel fără sudură de diametre mici din România, având pe piaţa locală locaţii în Zalău, Bucureşti, Câmpina, Călăraşi şi Cluj-Napoca.

Filiala Silcotub face parte din grupul internaţional Tenaris, lider de piaţă la nivel mondial, controlat de familia Italiană Rocca. Cu 20.000 de angajaţi, Tenaris activează pe cinci continente, având fabrici în 17 ţări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se ține TIFF! Abonamentele au fost repuse în vânzare

Articolul următor

Azomureș, premiul I la competiția Romanian CSR Awards – ediția 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share