Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitarii clujeni au scos prima producție de cireșe

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj a obținut în acest an prima recoltă de cireșe din producția proprie la Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH), din soiurile timpurii Ramon Oliva și Biggareau Moreau.

Acestea vor fi puse în vânzare la cele trei magazine ale universității din Cluj-Napoca. ”Rugăm clujenii să înțeleagă că, de această dată, depindem de condițiile meteo destul de capricioase, iar în cazul în care vor fi zile ploioase cantitatea de cireșe recoltată va suferi modificări”, a explicat directorul SCH, biologul Lukacs Lehel.

După 24 de ani de la ultimele plantări de pomi fructiferi în fosta livadă Palocsay, acum SCH – aflată în administrarea USAMV, inginerii au înființat o plantație de cireși și pruni, pe 3,5 ha. Soiurile plantate sunt Carmen, Kordia, Regina, Merchant, Bigarreau, căutate pe piața europeană, mai puțin cunoscute în România.

Pruni au fost plantați din două soiuri: Stanley și Cacanska lepotica. Aici se află în întreținere plantații pe 25 ha, la care au fost făcute tăieri de regenerare, pentru reîntinerirea pomilor.

Stațiunea mai produce, și pentru vânzare, material săditor pomicol și ornamental, trandafiri, legume proaspete (roșii, ardei, gogoșari, vinete, spanac, ceapă, țelină sau castraveți), arbuști fructiferi (mure, coacăz, zmeură) și stoloni de căpșuni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Salvamontul și Direcția Silvică din Satu Mare își propun să colaboreze

Articolul următor

Constructorul ASA Cons ridică un magazin Dedeman la Călărași

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share