Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salvamontul și Direcția Silvică din Satu Mare își propun să colaboreze

   Mediați de prefectul județului, Radu Bud, reprezentanți de vârf ai seviciului Salvamont Satu Mare  (Alex Costin și Adam Boer) și ai Direcției Silvice Satu Mare (Marcel Forțiu) au promis că vor colabora pentru a atrage cât mai mulți iubitori de natură în zona turistică Luna Șes, respectiv în arealul montan dominat de cel mai înalt vârf al județului, Pietroasa, 1201m.

Deocamdată, în județ, sunt doar șase trasee omologate. Inițiativa, lăudabilă, a venit din partea salvatorilor de pe cărările plaiurilor din Gutâi și Oaș, care și-ar dori să fie dată în funcțiune instalația de telescaun spre vârful Pietroasa, obiectiv pentru care s-au tăiat nu știu câte panglici, dar care nu a funcționat niciodată. Planificat pentru capacitatea maximă de 1200 de pasageri pe oră, instalația ruginește lipsită de fonduri. Fonduri au fost, dar au fost deturnate. Ba pentru campanii, ba pentru nevoi de partid, ba pentru alte urgențe… Unii ar presupune că au fost folosiți de corupți…

Ca primi pași în colaborarea Salvamont – Direcția Silvică ar fi ca silvicultorii să finalizeze lucrările din cadrul amenajamentelor silvice ale Ocolului Silvic Negrești-Oaș pentru  securizarea accesului turiștilor, dar și pentru „o experiență unică în mijlocul naturii în autenticul areal montan sătmărean” cum spune Radu Bud.

Salvatorii

Conducerea Direcției Silvice a agreat o deplasare în teren pentru data de  10.06.2020  împreună cu reprezentanții Serviciului Salvamont pentru o evaluare a situației existente și a promis că va concentra resursele pentru finalizarea lucrărilor forestiere în această zonă, inclusiv se va lua în calcul devansarea lucrărilor propuse în cadrul planului decenal de recoltare.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțări de 30.000 de lei pentru Colegiul Național Avram Iancu din Ștei

Articolul următor

Universitarii clujeni au scos prima producție de cireșe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share