Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost demolată fabrica Mobam

Fosta fabrică de mobilă Mobam Baia Mare a fost desființată în totalitate, la mai bine de 60 de ani de la edificarea acesteia. 

Terenul e deja pregătit pentru viitorul Baia Mare Shopping Park (BMSP), noul centru de retail care va îngloba o suprafață comercială de 18.000 mp și 780 de locuri de parcare. Termenul de finalizare este stabilit pentru sfârșitul acestui an, conform Baia Mare TV.

Acționarii majoritari ai societății Mobam au decis la începutul anului să vândă platforma industrială de Bd. Unirii companiei Avocado Development, după ce businessmanul clujean Dan Pitic și-a anulat acțiunea sa în instanță.

Decizia a fost facilitată de faptul că acționarul care deținea 13% a renunțat la procesul declanșat pentru a opri vânzarea activelor. Platforma industrială este compusă de un teren de 36.356 mp și din imobile și hale, tranzacția fiind estimată la 4,3 milioane de euro.

Avocado Development este o subsidiară a Squaretime Development, unul dintre dezvoltatorii imobiliari care fac achiziții imobiliare pentru Mitiska REIM, o companie cu sediul central la Bruxelles (Belgia), specializată în investiții în centre comerciale și în administrarea fondurilor. Mitiska vizează edificarea unui parc de retail BMSP, prin unificarea terenului platformei Mobam cu cel pe care este amplasat hipermarketul Kaufland 2.

Termenul de finalizare a fost stabilit pentru sfârșitul anului. Aici vor fi prezente magazine precum Kaufland, Lidl, New Yorker, Jysk, Deichmann, C&A, Takko, Pepco. Mobam și-a oprit producția anul trecut din cauza reducerii cererii de mobilă din lemn masiv pe piața europeană și a creșterii prețului la materia primă, acumulând întârzierilor de plată către furnizori, stat și salariați.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jale pentru turismul românesc în luna aprilie: -98,1% la cazări față de aprilie 2019

Articolul următor

Mobilitatea în starea de urgență, monitorizată pe Google în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share