Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Băimărenii de la Kema Tronic se vor implica în proiectul Reduces

Compania de servicii în domeniul apelor uzate Kema Tronic a fost angrenată într-un proiect european care vizează promovarea economiei circulare în județul Maramureș.

Echipa proiectului Reduces a organizat o reuniune a factorilor interesați din regiune, a menționat expertul în comunicare Gheorghe Paul Szaniszlo. Prima parte s-a desfășurat sub forma unei ședințe cu reprezentanții sectorului de afaceri interesați de economia circulară, iar apoi s-a organizat o întâlnire online cu consultantul ce va sprijini dezvoltarea documentației privind planul de acțiune.

Echipa de proiect s-a întâlnit cu reprezentanții Kema Tronic, companie care a acceptat propunerea de a deveni un factor activ în cadrul proiectului. Societatea este activă în domeniul stațiilor de epurare a apelor uzate din 2006, însă majoritatea angajaților lor lucrează în acest domeniu de 30 de ani.

Clienții săi cheie sunt companiile de apă din mai multe județe, proprietarii instalațiilor publice de epurare a apelor uzate și companiile de proiectare tehnică din România. Discuțiile s-au concentrat pe implicarea Kema Tronic în activitățile proiectului și pe modele de afaceri de economie circulară: reînnoirea, regenerarea și eficiența resurselor și reciclarea.

Compania a fost invitată să își prezinte activitățile pe aceste subiecte la întâlnirea interregională, care va avea loc, în noiembrie, în Maramureș. Părțile interesate au fost încurajate să facă parte din echipa care va pregăti planul de acțiune al județului din cadrul proiectului și astfel să influențeze instrumentele de politici publice la nivel regional și județean.

Consultantul, Camera de Comerț și Industrie Bistrița, și reprezentanții echipei de proiect au discutat despre regândirea dezvoltării durabile în regiunile europene folosind modele de afaceri ale economiei circulare, dar și despre starea de fapt din Maramureș, identificarea bunelor practici din județ privind economia circulară.

Reduces este implementat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat internațional, în perioada 2019-2023, cu finanțare prin Programul Interreg Europe, pentru a sprijini îmbunătățirea politicilor de dezvoltare regională prin promovarea modelelor de afaceri de economie circulară durabilă în șase regiuni europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baza sportivă Dinamo din Satu Mare redevine funcționabilă

Articolul următor

În aprilie rata șomajului în Satu Mare a fost de 2,85%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share