Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bilanț pentru sectorul zootehnic: peste 606 milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor de producție

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a finanțat, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), 11.380 de investiții în ferme zootehnice și mixte.

Potrivit instituției, beneficiarii investițiilor din sectorul zootehnic au accesat fonduri europene în valoarea totală nerambursabilă de peste 606 milioane de euro. Acestea au fost acordate prin submăsurile 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Din totalul fermelor sprijinite, 4.477 reprezintă ferme mixte, vegetale și zootehnice, iar valoarea finanțărilor a depășit suma de 131 de milioane de euro.

AFIR precizează că din punct de vedere numeric, o mare parte din fermele finanțate sunt dedicate apiculturii, respectiv 4.386 cu o valoare de 83,5 milioane de euro. Urmează cele pentru creșterea bovinelor de lapte, cu 1.616 contracte de finanțare, suma acordată pentru acest sector fiind de 106,2 milioane de euro. Acestor finanțări li se adaugă și 150 de ferme zootehnice de creștere a bovinelor pentru carne, cu o valoare de 119 milioane de euro.

Totodată, fermierii au accesat fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 11 milioane de euro pentru a investi în 228 de ferme de ovine și caprine – 114 proiecte în valoare de 5,9 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Cloud-ul, interoperabilitatea și identitatea electronică a cetățeanului sunt piloni esențiali ai transformării digitale a României”. Interviu cu șeful ADR, Sabin Sărmaș

Articolul următor

România, cu 2,7%, s-a clasat pe locul doi în UE la creștere economică în T1 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share