Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Facilităţi fiscale pentru firmele orădene care și-au întrerupt activitatea

Consiliul Local Oradea a aprobat în ședința din 10 iunie proiectul privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor locale pentru anul 2020 pentru acele activități economice care au fost întrerupte pe perioada stării de urgență.

Aceste facilități locale se vor concretiza într-o serie de măsuri destinate susținerii relansării activității pentru acele sectoare care au fost întrerupte și nu și-au putut desfășura activitatea pe perioada stării de urgență, cum ar fi restaurantele, cafenelele, hotelurile etc.

Facilități

O primă măsură este reducerea impozitului pe clădiri cu 20% pentru proprietarii clădirilor nerezidenţiale aflate în proprietatea persoane fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului COVID-19, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice.

A doua măsură este scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosinţă a unei clădiri proprietatea publică ori privată a statului, ori a unităţilor administrativ-teritoriale, dacă, în perioada în care s-a instituit starea de urgenţă ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului COVID-19, utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.

Prin aceste măsuri ne dorim să susținem revigorarea sectorului hotelier, HoReCa, și prin alte măsuri pe care urmează să le implementăm în perioada următoare vom susține promovarea turismului de tip city-break în Oradea prin agenţiile de turism din ţară. Practic, municipalitatea va renunţa la taxa hotelieră de pe o zi în favoarea agențiilor de turism, dacă companiile respective vor vinde pachete turistice de cel puţin două zile în Oradea, scopul fiind acela de a acoperi deficitul de turiști din această perioadă și de a ajuta agențiile de turism pentru a vinde și promova pachete de city-break la Oradea”, a precizat primarul Ilie Bolojan.

Totodată, conform reglementărilor emise de Comisia Europeană în contextul pandemiei, municipalitatea va finanța o conectare aeriană mai bună pe Oradea, respectiv o frecvență mai bună a zborurilor pe relația București-Oradea, dar și pe plan extern.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul plan de amenajare a Clujului, realizat cu Banca Mondială

Articolul următor

DPD: “We will continue to invest in technology to improve customer experience”

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
11
Share