Antreprenori Bihor Comert Fiscalitate Gastronomie Slider Ultimele stiri

Facilităţi fiscale pentru firmele orădene care și-au întrerupt activitatea

Consiliul Local Oradea a aprobat în ședința din 10 iunie proiectul privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor locale pentru anul 2020 pentru acele activități economice care au fost întrerupte pe perioada stării de urgență.

Aceste facilități locale se vor concretiza într-o serie de măsuri destinate susținerii relansării activității pentru acele sectoare care au fost întrerupte și nu și-au putut desfășura activitatea pe perioada stării de urgență, cum ar fi restaurantele, cafenelele, hotelurile etc.

Facilități

O primă măsură este reducerea impozitului pe clădiri cu 20% pentru proprietarii clădirilor nerezidenţiale aflate în proprietatea persoane fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă, ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului COVID-19, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice.

A doua măsură este scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosinţă a unei clădiri proprietatea publică ori privată a statului, ori a unităţilor administrativ-teritoriale, dacă, în perioada în care s-a instituit starea de urgenţă ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului COVID-19, utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.

Prin aceste măsuri ne dorim să susținem revigorarea sectorului hotelier, HoReCa, și prin alte măsuri pe care urmează să le implementăm în perioada următoare vom susține promovarea turismului de tip city-break în Oradea prin agenţiile de turism din ţară. Practic, municipalitatea va renunţa la taxa hotelieră de pe o zi în favoarea agențiilor de turism, dacă companiile respective vor vinde pachete turistice de cel puţin două zile în Oradea, scopul fiind acela de a acoperi deficitul de turiști din această perioadă și de a ajuta agențiile de turism pentru a vinde și promova pachete de city-break la Oradea”, a precizat primarul Ilie Bolojan.

Totodată, conform reglementărilor emise de Comisia Europeană în contextul pandemiei, municipalitatea va finanța o conectare aeriană mai bună pe Oradea, respectiv o frecvență mai bună a zborurilor pe relația București-Oradea, dar și pe plan extern.

Related posts

Cine sunt primii speakeri străini confirmați la Tomorrow@Work?

redactia

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

Primăria Satu Mare investeşte 128 mil. lei în construcţia celui de-al treilea pod peste Someş

Stefana Muresan

Fabricile AdePlast funcționează în condiții normale

Ligia Voro

Gin de soc, lansat în premieră mondială la Saschiz de un întreprinzător britanic

Stefana Muresan

Goldring a asistat Artprint, a V-a companie care face pasul pe piața de capital în 2020

Ligia Voro

Openville etapa I, inaugurare în trimestrul patru din 2018

Ionut Oprea

VCST Automotive Production, angajări masive în Alba

Stefana Muresan

Eldorado Gold susţine că a descoperit zăcăminte de aur de până la 7,8 miliarde de dolari la Bolcana, în judeţul Hunedoara

redactia

Clujul a inaugurat prima arteră “smart” din țară

Nora Dumitrescu

Importurile de gaze în mai de 353 de ori mai mari decât în mai 2018

Ligia Voro

New buildings to transform Bucharest?

Ionut Oprea

Oradea va avea un „City Break Festival” la sfârşit de august, început de septembrie

Traian Dan

După 28 de ani, Barajul de la Răstolița se apropie de finalizare?

Ligia Voro

Laptele crud de măgăriță, mină de aur pentru doi bihoreni

Traian Dan

Made in România. Ce materiale promoționale și cadouri vor primi oficialii europeni care vor participa la reuniunile prezidate de România

redactia

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Peste 180 de participanți la evenimentul-referință dedicat inovării în România, Innoteque

Stefana Muresan

Prysmian Group lansează aplicația Cable App

Papuc Irina

Clădirea fostei maternități din Diosig, reabilitată prin fonduri europene

Traian Dan

Bucharest Stock Exchange and MedLife awarded in Warsaw

Ligia Voro

Golf. Bal medieval. Conferinţe marca Transilvania Business. Transilvania Open 4 Business 2017 by Transilvania Business Magazine. 18-20 mai 2017, Cluj.

Raluca Ursu

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

Aparatură de peste 2,45 milioane de euro pentru Spitalul „Gavril Curteanu”

Traian Dan

Leave a Comment