Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul plan de amenajare a Clujului, realizat cu Banca Mondială

În cadrul acordului de asistență tehnică încheiat cu Banca Mondială (BM) în vederea elaborării noului Plan de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ), executivul județean a lansat platforma online dedicată proiectului.  

Adresat specialiștilor și publicului larg, noul portal conține o serie de studii riguros documentate, ce delimitează principalele direcții și priorități de dezvoltare a județului în plan teritorial, diagnostice ce stau la baza elaborării viitoarei strategii de dezvoltare teritorială.

Acesta pune la dispoziția tuturor celor interesați expertiza unei echipe complexe formate din 40 de specialiști, respectiv 2.500 de pagini de analiză și 11 studii de fundamentare realizate în domenii ca planificare și dezvoltare teritorială, arhitectură, patrimoniu cultural, geografie, sociologie, economie, infrastructură, mediu. Portalul cuprinde 350 de hărți specializate.

Fiind în stadiul de analiză și elaborare, Consiliul Județean (CJ) a încurajat specialiștii și persoanele interesate să formuleze, în perioada următoare, propuneri de completare a proiectului noii strategii destinate dezvoltării teritoriale, astfel încât, la finalul perioadei de implementare, județul să beneficieze de un PATJ solid și coerent.

Elaborarea noului PATJ reprezintă un demers unic în România, CJ Cluj fiind primul din țară care a recurs la expertiza BM, general recunoscută în domeniu. Acordul de asistență tehnică a fost încheiat în 2019, pe o durată de 25 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oamenii se reîntorc treptat la birouri și la metrou

Articolul următor

Facilităţi fiscale pentru firmele orădene care și-au întrerupt activitatea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share