Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum poţi rezolva rapid obţinerea fişei medicale pentru angajare?

fisa medicala angajare

Atunci cand te angajezi, fie ca este pentru prima oara sau a intervenit doar schimbarea locului de munca, reglementarile din Codul Muncii presupun ca ai nevoie de o fisa medicala pentru angajare. Aceasta fisa este un certificat medical care atesta faptul ca esti apt pentru prestarea muncii respective. Este lesne de inteles ca angajatorii au obligatia de a se asigura ca persoana pe care o angajeaza este nu numai apta pentru munca, dar si ca nu reprezinta un factor de risc pentru ceilalti din jur din punct de vedere al sanatatii.

Cu ajutorul Standard Med acum poti efectua toate cosultatiile necesare pentru fisa medicala angajare intr-un singur loc. Examenul medical va fi realizat in functie de profilul de activitate al companiei la care doresti sa te angajezi, luand in calcul factorii de risc profesional specifici postului pe care il vizezi. Clinica Standard Med este un concept nou in domeniul serviciilor medicale, care se adreseaza tuturor categoriilor de pacienti si ofera posibilitatea efectuarii tuturor consultatiilor de care ai nevoie intr-un singur loc pentru diferite fise medicale, printre care si fisa medicala pentru angajare.

Medicul specialist in Medicina Muncii care te va consulta are trei optiuni pentru completarea fisei medicale pentru angajare, in urma evaluarilor si investigatiilor efectuate. Astfel, te poate declara:

– apt pentru munca;

– apt conditionat (medicul poate face recomandari medicale, care iti vor conditiona activitatea in cadrul lucrului si trebuie respectate);

– inapt temporar (cauzat de o afectiune; pana cand aceasta va disparea si situatia de sanatate va fi reevaluata, persoana respectiva nu poate lucra pe postul solicitat);

– inapt pentru respectivul loc de munca (incapacitatea permanenta a solicitantului de a se angaja pe acel post).

Care sunt actele de care ai nevoie pentru fisa medicala angajare?

Pentru a dobandi fisa medicala, ai nevoie de urmatoarele documente:

  • Fisa de solicitare pentru examenul medical la angajare, completata si semnata de angajator;
  • Adeverinta eliberata de medicul de familie care atesta starea de sanatate a viitorului angajat (la solicitarea medicului de Medicina Muncii);
  • Fisa de identitate a factorilor de risc profesional completata la toate rubricile de catre lucratorul desemnat si semnata de angajator si lucratorul desemnat;
  • Buletinul de identitate.

La Standard Med poti sustine toate controalele medicale de care ai nevoie pentru fisa medicala angajare: examen clinic general, examen oftalmologic, EKG, testarea acuitatii vizuale, probe de echilibru, examen psihiatric, examen coprobacteriologic, examen coproparazitologic sau test de glicemie. Pentru mai multe detalii in legatura cu metoda de obtinere a fisei medicale pentru angajare poti intra pe site-ul fisamedicala.info, unde vei gasi toate informatiile necesare.

Obligativitatea fisei medicale pentru angajare este reglementata legislativ, iar incalcarea legii (lipsa unei fise medicale pentru angajare valabile) poate atrage sanctiunea contraventionala a angajatorului cu o amenda de la 4000 la 8000 de Lei.

De acum incolo cand ai nevoie de fisa medicala pentru angajare, intra pe fisamedicala.info si efectueaza o programare, iar la cel mai bun pret posibil vei putea rezolva toate consultatiile necesare pentru obtinerea acestui document intr-un singur loc. Daca preferi, iti poti face programarea si prin telefon, la 0722.435.435 sau la 0314.053.950 ori prin e-mail, la programari@fisamedicala.info.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se redeschid ștrandurile și piscinele din Băile Felix și din Băile 1 Mai

Articolul următor

Decathlon lansează târgul de articole sportive second hand, Trocathlon

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share