Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ungurii donează patru armăsari de rasă pentru hergheliile din Transilvania

Săptămâna aceasta a fost lansat programul care va ajuta la creşterea efectivului de cabaline din Transilvania. Potrivit Agenției Maghiare de Presă – MTI – István Nagy, ministrul ungar al Agriculturii, a predat, joi, patru armăsari, în localitatea Mata din zona Hortobágy. Armăsarii vor fi transportaţi unor fermieri din Transilvania. Ministerul Agriculturii din Ungaria are în subordine şapte herghelii naţionale. Din cadrul acestor herghelii, experţii au selectat “patru
armăsari ireproşabili, cu aspect atractiv”, cu ajutorul cărora vor ajuta creşterea efectivului de cabaline din Transilvania, deţinerea cailor şi renaşterea agriculturii.

Doi cai vor fi transportaţi în judeţul Cluj: un armăsar din rasa semigreu din Parcul Naţional “Őrség” va ajunge la Turda, iar un armăsar din rasa nonius din herghelia companiei “Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit” Kft, la Vlaha. Ceilalţi doi cai vor ajunge în judeţul Harghita: la Lăzarea, un armăsar de sport tot dintr-o rasă veche maghiară din Parcul Naţional “Bükk”, iar la Remetea, un pur sânge englez din herghelia Fermei Naţionale de la Bábolna. Ministrul a mai explicat că vor monitoriza armăsarii din diferitele rase, plasaţi deocamdată experimental în Transilvania, urmărind ce efecte vor avea asupra populaţiei eterogene de armăsari din Transilvania în ceea ce priveşte aspectul acestora, capacitatea lor de muncă sau performanţa sportivă. Rezultatele vor fi evaluate periodic de către specialişti şi se va lua o decizie dacă armăsarii să mai rămână în Transilvania sau să fie readuşi în hergheliile lor originale din Ungaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipalitatea băimăreană vrea să preia platforma Cuprom

Articolul următor

Se redeschid ștrandurile și piscinele din Băile Felix și din Băile 1 Mai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share