Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Municipalitatea băimăreană vrea să preia platforma Cuprom

Consilierii locali au decis să se finalizeze procedurile de preluare de către municipiul Baia Mare a întregii platforme industriale Cuprom – Phoenix din localitate.

Ei au aprobat mai multe proiecte care vizează facilități care vor fi acordate mediului de afaceri. Municipalitatea le-a solicitat acordul pentru a continua demersurile de achiziție sau de expropriere pentru utilitate publică a fostei platforme, conform Activ MM. Proiectul care vizează fosta platformă industrială propune conceptul de zonă de producţie durabilă.

Aceasta e definită drept comunitate a firmelor de producţie şi servicii, care în interiorul unei zone funcţionale doreşte să îmbunătăţească performanţele economice şi sociale, achiziţionarea de instrumente specifice de organizare, de management şi infrastructură, respectiv crearea unei zone de susţinere a afacerilor, facilitarea regenerării de zone productive conform criteriilor de sustenabilitate, sporind atractivitatea acestor zone pentru investitorii străini şi interni.

Cuprom era singurul producător de cupru electrolitic, cupru turnat în continuu și cablu de cupru din România și cel mai mare din Europa de Est. Rafinăria din Baia Mare avea o capacitate anuală de producție de 40.000 de tone de catoade.

Phoenix Baia Mare a fost înființată în 1907, ca fabrică de acid sulfuric, apoi s-a profilat pe sârme de cupru, lingouri de aur și de argint. După 1989, situația sa financiară s-a degradat, iar compania și-a pierdut clienții tradiționali. Cuprom era singura fabrică din țară care producea cupru rafinat electrolitic.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul va avea primul cinema drive-in

Articolul următor

Ungurii donează patru armăsari de rasă pentru hergheliile din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share