Constructii Investitii Mureș Real Estate Slider Ultimele stiri

1.500 de apartamente și un posibil centru de afaceri, proiecte Profitec, în spatele mall-ului NEPI din Târgu Mureș

1.500 de apartamente și un posibil centru de afaceri, inclusiv o clădire de 20 de etaje, sunt proiectele proiectele Profitec, în spatele mall-ului NEPI  din Târgu Mureș.


”Cartierul va avea minim 1.500 de apartamente. Cea mai înaltă clădire va avea 20 de etaje. Cartierul va respecta toate cerințele noi, în afară de unități locative vor exista și spații comerciale, unități de învățământ adică grădinița și o școală, spații verzi – respectiv un parc pe care îl vom dona Primăriei și locuri de joacă pentru copii. Cartierul va dispune de suficiente locuri de parcare, conform ultimelor standarde, dotate cu alimentatoare pentru mașinile electrice. Un alt aspect important al proiectului este accesul pietonal în cartier, în acest sens fiind prevăzute stații de autobuz pe ambele sensuri de deplasare. De asemenea, vom dona Primăriei bulevardele, străzile, utilitățile precum și toate investițiile de infrastructură pe care le vom face, cum ar fi de exemplu pistele pentru biciclete și parcul”, a punctat Mircea Musgociu.

Proiectul prevede și construirea unui centru comercial de tip strip mall.

”Viitorul centru comercial va fi de tipul strip mall în care intri în magazine direct din parcare, fără spații comune. În criza COVID-19 s-a văzut că din cauza aglomerărilor umane din centrele comerciale mari de tip mall, acestea au fost închise. Avantajul unui strip mall este că poate funcționa cu riscuri mult mai mici în astfel de situații. Vor fi magazine de interes pentru populația din oraș, care vin în completarea mall-ului NEPI și care vor aduce un plus de confort locuitorilor din cartierul alăturat. Mă refer aici la magazin alimentar, magazin de mobilă, de articole sportive, de decorațiuni, de jucării, etc. Ca premieră absolută în Târgu Mureș pe acoperișul magazinelor vor fi instalate panouri solare care vor asigura o parte din energia necesară funcționării lor. Totodată, avem în plan și un restaurant McDonald’s cu McDrive. Astfel, în zonă se va crea cel mai puternic pol comercial din Târgu Mureș”, a menționat reprezentantul societății Profitec SRL.

Proiect etapizat

Blocurile de locuințe vor fi construite terasate, iar vederea panoramică din apartamente promite să fie deosebită. ”Două laturi ale cartierului se vor învecina cu pădurea. De asemenea, blocurile vor avea o vedere panoramică asupra orașului, ca la Platoul Cornești. Vom avea și un studiu de însorire, iar punctele cardinale vor fi foarte bine studiate vis a vis de amplasamentul blocurilor, astfel încât ambele părți ale blocurilor să beneficieze de lumina soarelui, fie în prima parte a zilei, fi în a doua parte. Totodată, blocurile vor fi construite terasat și vor avea vedere panoramică spre oraș, respectiv spre pădure”, a mai detaliat Mircea Musgociu. ”Proiectul va fi dezvoltat etapizat. Prima parte, rezidențială și comercială, va fi dezvoltată până în anul 2021, iar ca orizont de finalizare a investiției văd anul 2025. Dacă vor fi cereri pentru spații de birouri, voi construi și un business center”, a adăugat omul de afaceri.

Calitatea, obiectiv strategic

Totodată, investitorul imobiliar a dezvăluit că nu va face rabat de la calitate în construirea blocurilor de locuințe, chiar dacă efortul financiar făcut pentru a asigura confort și siguranță locatarilor va însemna scăderea propriului profit.

”Vreau să lucrez cu cei mai buni constructori, pentru a oferi calitate maximă. Nu fac economii atunci când vine vorba de calitate, iar tot ce voi construi va respecta standardele de calitate care caracterizează construcțiile mele. Nu voi renunța la standardul pe care l-am inițiat pentru prima oară la Târgu Mureș, în anul 2007, când am construit primul bloc care avea recepție, portar, casă a scării generoasă, balustrade din inox, gresie italiană de calitate în spațiile comune, iluminat economic și eficient, lifturi de ultimă generație, video interfoane digitale și lista poate continua. De asemenea, pentru că sunt inginer electronist și am costruit televiziunea prin cablu din Târgu Mures (Telesatco – n.r.) voi acorda atenție deosebită introducerii de rețele de date și televiziune de la fiecare furnizor astfel încât proprietarul apartamentului să poată alege varianta care îl satisface”, a mărturisit Mircea Musgociu.

Primăria  Târgu Mureș a publicat recent proiectul ”Plan Urbanistic Zonal – Stabilire reglementări urbanistice pentru introducere în intravilan și reconformare UTR pentru construire cartier de locuințe colective cu dotările aferente unui centru de cartier – echipamente publice, servicii de interes general (birouri, centre comerciale, sport, agrement, cazare, învățământ)”, investiție inițiată de SC Profitec SRL și propusă să fie realizată în zona Calea Sighișoarei din Târgu Mureș, pe o suprafață de aproximativ 24 de hectare.

Ce prevede PUZ-ul propus

Planul Urbanistic Zonal a fost întocmit de arh. Kovacs Angela (SC Arhitecton SRL) și prevede o proiecție urbanistică pentru organizarea întregului teren cu funcțiuni de locuire în construcții înalte, comerț de mici și mari dimensiuni, servicii de interes general.

”Terenul studiat se află majoritar în intravilanul municipiului Tîrgu Mureș și parțial în extravilan. Este amplasat la limita sud-estică a intravilanului, respectiv a administrativului municipiului, spre comuna Corunca. Este delimitat de Bulevardul 1 Decembrie 1918 (DN13, E60) Calea Sighișoarei și prelungirea Căii Sighișoarei. Este liber de construcții în proporție majoritară. În zona mediană există o construcție – hală de depozitare. Reglementările urbanistice actuale încadrează zona în rezidențială de mici dimensiuni, zonă de protecție infrastructură tehnică și producție”, se arată în document.

PUZ-ul propus definește zona ca locuire de mică dimensiune și culoare de protecție față de infrastructura tehnică.

”Documentația de față reconformează zona în CML – Zona mixtă cuprinzând centre de cartier cu echipamente publice, servicii de interes general (birouri, comerț, hoteluri, restaurante, sport, agrement și ansamblu rezidențial cu locuințe colective mari, cu subzonele: CML 1 – Subzona mixtă cuprinzând clădiri de servicii publice, servicii de interes general (comerț de mari dimensiuni, birouri, alimentație publică), CML 2 – Subzona mixtă cuprinzând locuințe colective mari și servicii conexe (comerț, birouri, alimentație publică, servicii hoteliere, sport agrement), V5 – Culoare de protecție față de infrastructura tehnică. Pentru zonele afectate de infrastructura de transport gaze naturale și electricitate, aflate pe amplasamente noi sau rămase pe cele existente”, se menționează în PUZ-ul întocmit de arh. Kovacs Angela.

Circulația din zonă, reconfigurată

În ceea ce privește modernizarea circulației, în proiectul de PUZ se precizează că aceasta a fost începută cu documentația făcută pentru Târgu Mureș Shopping City – investiție realizată de NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor, dezvoltator și operator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est.

”Aici se propune construirea unui sens giratoriu la intersecția Bulevardului 1 Decembrie 1918 cu Calea Sighișoarei, un sens giratoriu la accesul aprovizionare, din Calea Sighișoarei, și un al treilea pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 pentru accesul în incintele supermarketurilor existente. Documentația de față continuă urbanizarea propusă de ”NEPI” prin conlucrarea cu soluția propusă aici. Accesul se va face din Calea Sighișoarei, printr-un sens giratoriu, continuat cu o stradă cu patru benzi și încă două sensuri giratorii pentru accesul în cartier și zonele comerciale. De la al treilea sens giratoriu până la intersecția cu prelungirea Căii Sighișoarei, drumul median propus va avea patru benzi. Al doilea acces în zonă se face tot din Calea Sighișoarei, cu un al patrulea sens giratoriu. Trama de circulație a cartierului va fi formată din străzi de categoria a III-a, cu două benzi de circulație, zonă verde și trotuare. Prospectul stradal va avea 11 metri. În interiorul cartierului se vor propune și piste de biciclete”, a declarat Mircea Musgociu, administratorul societății profitec SRL.

Potențial pentru dezvoltarea economică a orașului

Totodată, administratorul societății Profitec SRL a precizat că își dorește ca realizarea viitorului cartier să coincidă cu o etapă de dezvoltare economică a municipiului Târgu Mureș.

”Toate investițiile mele sunt legate de Târgu Mureș, orașul în care m-am născut, iar acest proiect e cel mai mare proiect pe care l-am dezvoltat. Din acest punct de vedere aștept de la cei care conduc orașul să își dea interesul pentru dezvoltarea municipiului și pentru atragerea a cât mai mulți investitori. Aceștia vor aduce venituri bugetului local și vor crea noi locuri de muncă. Îmi risc întreg capitalul pentru un proiect care va depinde mult de modul în care se va dezvolta orașul. Viitorul cartier ar putea fi un cartier ideal, de exemplu, pentru tinerii care lucrează în IT și caută condițiile existente în Cluj. Orice persoană sau familie care caută o locuință într-o zonă în care pe un perimetru restrâns ai totul: locuințe, magazine alimentare, magazine de modă, magazine sportive, magazine IT, restaurante, cinematograf de ultimă generație, birouri, gradiniță, farmacie, sală de fitness și piste de biciclete, se înscrie în profilul posibilului client, a afirmat Mircea Musgociu.

Investiție consistentă în infrastructură

Deocamdată, omul de afaceri târgumureșean nu a dezvăluit valoarea preconizată a investiției, singura certitudine din punct de vedere financiar fiind suma investită până în prezent.

”Primul pas al acestui proiect a necesitat un efort financiar de aproximativ 3 milioane de euro. Am făcut drumul, utilitățile și câteva sensuri giratorii, împreună cu investitorii de la centrul comercial NEPI, pentru a asigura infrastructura de care va avea nevoie un cartier de genul acesta”, a explicat administratorul SC Profitec SRL.

Alex TOTH

Related posts

Galleria Mall Arad, planuri de relansare

Stefana Muresan

Universități din Cluj și Timișoara, acorduri cu mediul de business

Nora Dumitrescu

Enel deschide la Timișoara prima stație de încărcare a mașinilor electrice situată într-un aeroport

Stefana Muresan

Aeroportul International Timisoara, inclus in serviciul Google Maps Indoor

Stefana Muresan

Cărnurile alese de la Petry distinse cu Premiul Value&Quality Award de către statul ungar

Ligia Voro

Aquaparkuri și hoteluri închise în Oradea și Băile Felix din cauza COVID 19

Traian Dan

Roma, destinația favorită a românilor în 2017

Stefana Muresan

Autostrada Târgu-Mureș – Borș, noi tronsoane în licitație

Stefana Muresan

Bihorenii, mobilizați de Fundația Comunitară Oradea în campania „Solidaritate Bihor Covid-19”

Traian Dan

Bistrița: Sanovil a început construcția celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății

Stefana Muresan

Producătorul de pavele Symmetrica construieşte o nouă fabrică lângă Arad

redactia

Cinci investitori, interesați să construiască în parteneriat public – privat autostrada de 1,36 miliarde euro spre Brașov

redactia

Parteneriat cu CNAIR pentru realizarea centurilor Aleșdului și Beiușului

Traian Dan

Virgil METEA, un nou mandat de patru ani în fruntea ROMGAZ!

Stefana Muresan

Banca Transilvania intră pe leasingul cu mașini electrice

Nora Dumitrescu

CNAIR va instala pe şosele garduri de protecție cu role, pentru amortizarea șocurilor în caz de accidente

Papuc Irina

Programul Național de Dezvoltare Locală, oprit de pandemie. Nu se mai dau bani de la buget pentru proiectele locale

Robert Bloancă

Companii din grupul E-Infra donează jumătate de milion sistemului sanitar

Nora Dumitrescu

Proiect de finanţare europeană pentru 90 de idei de afaceri din Nord-Vest, lansat la Cluj

Stefana Muresan

Conferinta Cities of Tomorrow #5 – program si speakeri

Ionut Oprea

5 trilioane de dolari – suma pe care liderii G20 au decis s-o injecteze în economia mondială

Ion Surdu

Canadienii de la Celestica, furnizor Alcatel sau NEC, aduc încă 30 milioane dolari în Borș

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (2) The Jidvei vineyard

Transilvania Business

Rotaract, o organizație foarte deschisă la idei de proiecte și parteneriate

Ligia Voro

1 comment

Sorina 27 June 2020 at 1:35

Ce bine ca exista asemenea oameni cu viziune si initiativa! Asteptam materializarea frumosului proiect!

Reply

Leave a Comment