Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primele şase autobuze noi Mercedes au sosit la Oradea, urmează hibridele

Viceprimarul Mircea Mălan și reprezentanții Oradea Transport Local SA, Viorel Pop și Romeo Nica au prezentat luni, 15 iunie 2020, cele șase autobuze noi Mercedes-Benz Conecto, care au sosit în Oradea în cadrul unui proiect transfrontalier.

Oradea Transport Local S.A. implementează, în perioada 2019-2021, proiectul ROHU-390 „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen” (acronim TRANSBORDER). Proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio și Compania de Transport Public din Debrecen şi este finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA România-Ungaria 2014-2020. El vizează îmbunătățirea, respectiv dezvoltarea a cel puțin 15 servicii de transport public la nivelul acestei zone de frontieră.

Strategie pentru dezvoltarea transportului public

Acesta este un proiect care se înscrie într-o strategie pe care orașul Oradea și-a asumat-o de mai multă vreme, aceea de a pune accent pe dezvoltarea transportului public. E vorba în primul rând de achiziția a 20 de tramvaie noi, un proiect de 150 milioane lei plus TVA. Primele patru tramvaie au sosit deja în orașul nostru și urmează să fie puse în funcțiune probabil în partea a doua a lunii iulie, celelalte șase tramvaie vor fi livrate până la finalul acestui an, iar celelalte 10 tramvaie vor fi livrate anul viitor”, a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Un alt proiect, pentru care în data de 9 iunie s-a și deschis licitația, se referă la achiziția a 15 autobuze hibrid. Aici există un singur ofertant, iar termenul de livrare este 14 luni. Acest proiect este în valoare de 23 milioane lei plus TVA.

Un alt proiect finalizat presupune achiziția unei stații de redresare în valoare de 3,3 milioane lei plus TVA, în zona Cicero, proiect care este finalizat și recepționat.

Din cele șapte autobuze noi achiziționate de S.C. Oradea Transport Local S.A., au sosit primele șase, urmând ca în perioada următoare să ajungă în municipiu și un autobuz Mercedes-Benz Citaro K Hybrid.

Autobuzele Mercedes

Autobuzele au o lungime de 12 metri, podea coborâtă și o capacitate extinsă de transport călători, de până la 108 de pasageri, dintre care 27 pe scaune. Vehiculele de transport persoane îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI, etapa D. Noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil. Autobuzele sunt dotate cu panouri de afișare a traseului autobuzului. De asemenea, vocal, va fi anunțată fiecare stație care urmează în plus, autobuzele sunt dotate cu prize USB, pentru încărcarea telefoanelor mobile.

Bugetul total al acestui proiect este de 2.930.600 euro, din care finanțarea nerambursabilă solicitată se ridică la suma de 2.491.010 euro, cofinanțarea națională la suma de 334.088,40 euro, iar contribuția proprie a celor trei parteneri (S.C. Oradea Transport Local S.A, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio și Compania de Transport Public din Debrecen) reprezintă suma de 89.682,60 euro.

Conform spuselor directorului OTL, cele șase autobuze vor circula pe străzile orădene după ce vor obține toate avizele necesare. Şase din cele șapte autobuze obținute din proiectul Transborder vor circula în Oradea, iar unul va efectua cursa transfrontalieră Oradea-Biharkeresztes.

La ora actuală, flota OTL este formată din 97 de autobuze, din care 90 sunt funcționale a menționat Viorel Pop, directorul OTL SA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ABSL digital forum 2020

Articolul următor

1.500 de apartamente și un posibil centru de afaceri, proiecte Profitec, în spatele mall-ului NEPI din Târgu Mureș

Citește si:
Citeste mai mult

Digital@Sângeorgiu de Mureș  

Viziunea și strategia primarului Sófalvi Sándor Szabolcs în modernizarea comunei   Executivul comunei Sângeorgiu de Mureș continuă să…
Citeste mai mult

Leroy Merlin, în loc de IAIFO

Lanțul de bricolaj Leroy Merlin este interesat să își ridice primul magazin din județul Sălaj pe locul în…
Total
0
Share