Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Crișul Repede, curățat de aluviuni cu o draglină de ultimă generație

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În acest an, decolmatarea Crișului Repede se face cu o draga amfibie mulțifuncțională. Draga Watermaster V poate să opereze în condiții de siguranță, eficient și într-un mod prietenos față de mediul înconjurător, pe întreaga suprafață a apei până la o adâncime de şase metri.

Aceasta este produsă și certificată în Finlanda și este utilizată în peste 70 de țări din întreaga lume. Utilajul a costat 4,4 milioane de lei, bani din surse proprii Administrația Națională Apele Române, şi a fost cumpărată în 2018. Până în prezent utilajul a fost folosit doar pentru teste însă de-acum înainte va putea fi transportat oriunde este nevoie de decolmatări.

Utilajul are o rază de acţiune de 110 mp şi un unghi de rotire de 180 de grade. Cabina este ergonomică și perfect adaptată pentru a supraveghea ancorarea și toate manevrele tehnice. Draga are propriul sistem de propulsie astfel că poate naviga independent, fără remorcare.

Draga are o varietate de atașamente care permit mai multe aplicații. Schimbul dintre modurile de lucru durează maxim 30 min. Astfel draga poate efectua dragare prin sucțiune/aspirare până la 6,5 m adâncime, dragare prin excavare până la 5,5 m adâncime, greblare, dar şi fixare stâlpi în sol”, a declarat Dorel Dume, şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor la ABA Crișuri.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

MYS 2020: A Superyacht Industry Support Show

Articolul următor

ABSL digital forum 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share