Educatie Timiș

Universităţile din Timişoara şi-au mutat procedurile de admitere integral online

Cele mai mari universităţi timişorene au anunţat că îşi mută integral online procedura de admitere în noul ciclu de studii. Viitorii studenţi vor intra pe platformele special realizate de Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnica Timişoara şi vor completa datele solicitate, urmând să intre în „admitiere”, pe baza notelor de la bacalaureat.

Universitatea de Vest din Timişoara este pregătită pentru desfășurarea admiterii pentru noul an de studiu, online, grupând într-o singură adresă web toate datele necesare pentru informare, pre-înscriere, înscriere, clasificare și confirmare, în cadrul admiterii 2020, pentru toate programele de studii ale celor 11 facultăți componente.

Toate datele aferente sunt disponibile la adresa admitere.uvt.ro. aici se poate derula întreaga procedură de admitere a viitorilor studenţi, doar pe baza rezultatelor la bacalaureat, fiind eliminate probele scrise.

„am implementat toate facilitățile necesare comunicării ofertelor facultăților noastre și realizării aplicațiilor de admitere, astfel încât, orice candidat, din țară sau din străinătate, are șansa de a da admiterea și a-și confirma locul de student, prin platforma admitere.uvt.ro. Din cauza pandemiei, pentru a garanta siguranța candidaților, am ales să organizăm anul acesta procesul de admitere ținând cont doar de rezultatele la examenul de Bacalaureat, singurul instrument național relevant pentru departajarea candidaților, și am renunțat, în acest an, la probele scrise de examen”, a anunțat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Sesiunea de vară a admiterii online va debuta din 6 iulie. Din această dată, prima zi de admitere, se vor derula etapele de admitere exclusiv online, pentru toate programele noastre de studii. Oferta UVT include 11 facultăți, cu 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii.

La fel, înscrierea la concursul de admitere pentru anul universitar 2020-2021, la Universitatea Politehnica Timișoara, se realizează în această sesiune exclusiv online. Solicitanţii vor trebui să completeze un formular cu mai multe date.

Operaţiunea se realizează folosind aplicația dedicată Enroll (https://admitere.upt.ro/). Aplicația funcționează din orice browser de internet. Candidații se pot înscrie la admitere fie de acasă, fie utilizând infrastructura universității pusă la dispoziția acestora atât la nivelul facultăților organizatoare ale secțiunilor de concurs, cât și în centrele județene de admitere.

De asemenea, UPT a elaborat și publicat, atât în aplicația Enroll, cât și pe site-ul propriu (www.upt.ro), în secțiunea dedicată admiterii, instrucțiuni privind înscrierea online. Astfel, pe platforma Enroll se creează un cont de candidat. Adresa de e-mail declarată trebuie să fie validă și să aparțină candidatului, deoarece va fi adresa prin intermediul căreia se va comunica cu comisia de înscriere pe întreaga perioadă de derulare a procesului de admitere.

După activarea contului, se poate începe constituirea dosarului de înscriere. În acest sens se parcurg următoarele etape: acord pentru înscrierea la concursul de admitere; selectarea tipului de candidat; editarea datelor personale; încărcarea documentelor; alegerea opțiunilor de concurs; plata taxei de înscriere; finalizarea înscrierii.

În urma completării datelor personale și a opțiunilor de înscriere se generează fișa de înscriere. Aceasta poate fi modificată, tipărită sau ștearsă. Un candidat se poate înscrie la mai multe secțiuni, pentru fiecare dintre acestea urmând să se genereze câte o fișă de înscriere.

 

Related posts

Timișoara: 65 de proiecte cu finanţare europeană de peste 480 mil. euro

Stefana Muresan

Salariul mediu creşte şi în vreme de pandemie în Timiş

Robert Bloancă

Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice Timișoara

Stefana Muresan

Primăria Timişoara se pregăteşte să dea 114 milioane de lei pentru un nou stadion cu 15.000 de locuri

Robert Bloancă

Crosul OncoHelp pentru dotarea Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara

Ligia Voro

Cei mai buni oameni de afaceri din Timis, premiati la Topul Firmelor

redactia

În cadrul Vox Technology Park din Timişoara a fost deschis clubul de fitness Nextfit, după o investiţie de 1,1 milioane de euro

Robert Bloancă

Timișoara devine Capitala Antreprenoriatului European în 11 și 12 octombrie 2017

Stefana Muresan

Campioni ai Planetei – elevii și profesorii români, provocați să ia parte la un proiect global

Nicolae Pop

Măști la cel mult 3 lei și 400 de tablete pentru copiii săraci din Oradea

Traian Dan

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune lansează o nouă ediție la Cluj-Napoca pentru 40 de studenți și 10 profesori universitari

Nicolae Pop

Digital Nation lansează programul „Profesor în Online” pentru cadre didactice

Traian Dan

CNAIR a acceptat singura ofertă depusă pentru proiectarea și execuția drumului de legătură dintre A1 și Timișoara

Robert Bloancă

Unul din marii dezvoltatori de parcări din Europa, Interparking, a intrat pe piața timișoreană

Stefana Muresan

Piaţa muncii din Serbia şi România s-a aflat în dezbatere la Timişoara

Robert Bloancă

Aeroportul Internațional Timișoara, trafic în creștere; destinații preferate: București și Londra

Stefana Muresan

Lărgirea drumului Timișoara – Moșnița Nouă a depășit o barieră birocratică majoră. Urmează licitația pentru execuție

redactia

Mulberry Development a dat în folosință ISHO Parking

Ligia Voro

Contract de 74 milioane de lei la Timişoara. O asociere de opt firme conduse de PORR a depus singura ofertă pentru reabilitarea bulevardului Cetăţii

Robert Bloancă

Universitatea de Vest Timișoara va avea un centru de susținere a cercetării, în valoare de aproape trei milioane de lei

Robert Bloancă

NIS Petrol transmite că ”respectă dreptul de proprietate” acolo unde face prospecțiuni și că oferă despăgubiri

Stefana Muresan

Industria ospitalității din Timișoara adresează autorităților un memoriu și cere eliminarea activităților din domeniu de pe lista celor blocate de pandemie

Robert Bloancă

Lotul patru al Autostrăzii Lugoj- Deva va putea fi dat în circulaţie în octombrie, dau asigurări antreprenorii spanioli

Stefana Muresan

Patronatele din Maramureș au premiat un profesor universitar din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment