Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Traficul înregistrat pe Aeroportul Internaţional Timişoara a scăzut cu 99%

Pandemia de coronavirus şi oprirea traficului aerian au lăsat Aeroportul Internaţional Timişoara cu activitate aproape de zero şi cu personalul integral trimis în şomaj tehnic. Conform directorului AIT, traficul a scăzut cu 99%, iar 94 la sută din angajaţi în şomaj tehnic.

Chiar dacă este societate de stat, aeroportul funcţionează ca şi orice societate privată.
„Noi am funcţionat ca o societate comercială pe acţiuni, pe principii economice şi neavând venituri, începând din 20 martie, sau 90 la sută s-au redus veniturile, este evident că este o situaţie dezastruoasă. Traficul a scăzut undeva la 99 la sută, veniturile 91,2 la sută, în funcţie de lună, începând cu luna martie, unde am avut 67 la sută scăderea veniturilor, a urmat aprilie şi mai dezastru, care continuă şi în această perioadă din luna iunie. Chiar dacă s-a deschis, de exemplu, traficul din 18 mai până în 31 mai, să luăm ca exemplu cursele Timişoara-Bucureşti, compania Tarom efectuează aceste curse, dacă anul trecut erau undeva la 2.000 de pasageri pe zi pe curse interne, acum media este de 84 de pasageri. Chiar dacă se deschid cursele, inerţia este foarte mare şi concluzia nu poate fi decât că perspective imediate de mai bine nu există. Tocmai de aceea este foarte important să nu mai existe restricţii de trafic. Este important să urmăreşti persoana vulnerabilă, nu avionul, ca să fim şi noi în rândul ţărilor vecine nouă, cum ar fi Bulgaria, Serbia, Ungaria, în care de pe aeroporturile Sofia, Belgrad şi Budapesta se operează. Şi acum, cetăţenii români merg la Budapesta, zboară, vin rutier acasă, deci nu cred că e o metodă de a închide Aeroportul Timişoara, de a restricţiona zborurile, benefică din punct de vedere sanitar”, spune Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

Cu activitatea aproape de zero, societatea a fost nevoită să trimită în şomaj tehnic aproape tot personalul aeroportului.

„La ora actuală 93-94 la sută din personal este în şomaj tehnic, am suspendat toate contractele de servicii, de lucrări, mai puţin cele de investiţii, mai ales cele din fonduri europene şi am păstrat o oarecare lichiditate financiară astfel încât să supravieţuim până la 30 iunie. Aşa am programat şi am reuşit. După 1 iulie nu ştiu ce va fi”, a mai subliniat Idolu, conform news.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universităţile din Timişoara şi-au mutat procedurile de admitere integral online

Articolul următor

Un start-up românesc din domeniul turismului are rezultate pe timp de criză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share