Analize Slider Transport Turism Ultimele stiri

Rebuilding travel – cinci măsuri care te ajută să călătorești (aproape) gratis

Oamenii vor călători întotdeauna, atât timp cât pot face asta. Pandemia de coronavirus a schimbat, totuși, felul în care vor arăta vacanțele din acest an, orientându-ne mai mult decât de obicei înspre destinații mai apropiate sau durate mai scurte ale concediilor. LuggageHero a creat un material despre măsuri luate de diferite entități (țări, regiuni sau companii) pentru a contribui la refacerea sectorului turistic.

Pentru că multe zone se bazează constant pe veniturile conexe acestei industrii, sunt în discuție diverse abordări menite să atragă turiști de pretutindeni pentru a-și petrece vacanțele în locațiile respective. Reduceri de costuri privind transportul, nopți gratuite de cazare sau acces gratuit la plaje cu șezlonguri și umbrele sunt doar câteva exemple din materialul atașat.

Studiile LuggageHero arată că vacanțele în interiorul țării vor fi mai multe decât în anii trecuți, dar regiunile care se bazau pe veniturile din turism devin creative în a-i atrage pe călători, oferind facilități financiare sau de alte tipuri.

Costuri reduse privind cazarea

Manlio Messina – Consilier pe teme legate de turism în Sicilia a anunțat o inițiativă care își propune să încurajeze călătoriile către insula italiană: Turiștii din alte țări care vor rezerva două nopți de cazare vor beneficia de încă una fără costuri suplimentare, iar cei care vor rezerva șase nopți vor primi încă două gratis.

Zile gratuite la Cancun Mexic

O măsură similară a fost anunțată și pe cealaltă parte a oceanului, în Cancún, Mexic. Întreaga strategie de marketing este construită în jurul numărului „2”, multe hoteluri sau alte companii din zona turismului unindu-se pentru a lansa acest plan atractiv. Câteva exemple includ extinderea gratuită a cazării cu încă 2 nopți pentru cei care au rezervat alte 2 nopți, sau o ședere gratuită pentru 2 copii atunci când 2 adulți rezervă cazarea. Companiile de închiriere de mașini sunt și ele parte din proiect, oferind 2 zile gratuite celor care fac o rezervare pentru alte 2 zile.

Un alt trend global este anticipat în legătură cu închirierile pe termen scurt (mai ales prin Airbnb, Booking, sau alte platforme). Restricțiile de călătorie având un impact considerabil asupra lor, proprietarii și administratorii unor astfel de locații trebuie să își recupereze cât mai rapid din pierderi, ceea ce va conduce către oferte incredibile, mai ales în primele luni după relaxarea măsurilor limitative. Analiștii se așteaptă ca unitățile Premium să fie închiriate mult mai ieftin decât înainte, pentru a crește cererea. Companiile de stocare de bagaje conectate direct la această parte a pieței, precum LuggageHero, oferă, de asemenea, vouchere de reduceri pentru a ajuta călătorii să se bucure de orașe fără alte impedimente.

Reduc din costurile privind zborurile

Agenția de Turism Japoneză a anunțat o campanie numită „Go To”, care ar putea începe în luna iulie și care ar reduce o parte din costurile de călătorie în interiorul țării. Măsura este privită ca un ajutor important pentru industria locală de turism ce a suferit pierderi uriașe după amânarea Jocurilor Olimpice până în 2021 și extinderea restricțiilor de călătorie pentru aproximativ 70 de naționalități. Datele guvernamentale arată o scădere de 99,9% pentru luna aprilie 2020 (față de aceeași lună din 2019) a străinilor estimați că ar fi călătorit în Japonia.

Sicilia plănuiește, de asemenea, să plătească jumătate din costurile călătoriilor cu avionul pentru turiștii care își vor petrece vacanța în acel teritoriu. Sectorul turistic reprezintă 13% din Produsul Intern Brut al țării, iar guvernul încearcă să salveze cât mai mult din pierderile provocate de restricțiile de călătorie.

Grecia plănuiește să elimine Taxa pe Valoare Adăugată pentru sectorul de transport, ceea ce înseamnă că zborurile, călătoriile cu autobuzul și cu trenul vor fi mai ieftine.

O altă măsură pentru a crește încrederea în sectorul turistic este discutată în guvernul cipriot, care plănuiește să returneze costurile de călătorie dacă un turist va fi testat pozitiv după vizitarea țării, ceea ce ar aduce o siguranță suplimentară și ar crește cererea din acest domeniu.

…sau vor oferi mai mult timp pentru călătorii

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, încurajează patronii companiilor și managerii să se gândească mai mult la flexibilitatea programului de lucru, oferind săptămâni de lucru de 4 zile (deci un weekend de 3 zile). Această abordare ar crea oportunitatea ca oamenii să călătorească mai mult și să fie mai productivi în orele în care muncesc, ceea ce ar ajuta la reclădirea economiei prin turismul local.

Mai mult confort prin locuri din mijloc libere

Locul din mijloc va fi liber

Multe companii aeriene păstrează locul din mijloc liber ca măsură de siguranță suplimentară, dar este clar că această măsură nu poate fi implementată pe o perioadă lungă de timp, datorită impactului financiar. Totuși, Delta Airlines au confirmat că vor continua să blocheze locurile din mijloc până la finalul lunii Septembrie, iar în ceea ce privește aeronavele cu doar două locuri alăturate, câteva scaune de lângă culoar vor fi păstrate neocupate. JetBlue va bloca, de asemenea, locurile din mijloc până cel puțin pe 6 iulie, iar American Airlines va oferi pasagerilor posibilitatea de a nu se îmbarca dacă un avion este ocupat la capacitatea maximă și să aștepte pentru un zbor ulterior, mai puțin aglomerat.

Unele parcuri tematice din Europa gândesc în același fel, un exemplu fiind The Europa-Park (Germania) care păstrează fiecare al doilea loc liber în trenulețele sale, pe lângă alte reguli de igienă care permit reluarea activității.

În plus, primele faze ale reclădirii turismului vor presupune ca operatorii să se concentreze mai mult pe atragerea clienților decât pe sporirea profitului, iar directorul executiv al Ryanair Group a anunțat deja un „război al ofertelor” pentru a stimula cererea.

Intrări gratuite și alte facilități

Acces gratuit la plajele din Bulgaria

Bulgaria este renumită pentru stațiunile ieftine de la malul Mării Negre, dar călătorii vor putea cheltui chiar mai puțin în vara acestui an, multe plaje având acces gratuit și oferind fără taxă umbrele și șezlonguri.

Sicilia oferă, de asemenea, intrări gratuite la diferite muzee și situri arheologice, inclusiv Valle dei Templi din Agrigento și Villa Romana del Casale.

Studiul a fost efectuat între 10-14 mai, prin formulare online completate de 1600+ respondenți din întreaga lume.

LuggageHero este o rețea globală de stocare a bagajelor într-un mod sigur, comod și econom, prin parteneriate cu afaceri locale precum cafenele, magazine sau hoteluri. A stocat deja bagaje pentru mai mult de 2 milioane de ore în cele peste 1000 de locații partenere în Europa și America de Nord.

Related posts

BMW, investiție de peste 1 miliard de euro la noua sa fabrică din Debrecen

Stefana Muresan

Program post universitar de securitate a sistemelor informatice, în cadrul UBB

redactia

Maria Gabriela Zoană: “Putem intra în Schengen anul viitor”

redactia

A fost inaugurata noua ruta interna cu TAROM: Primul zbor IASI-TIMISOARA leaga Moldova de Banat

Stefana Muresan

Spitalul privat „Sf. Constantin” din Brașov a fost certificat NATO

Ion Surdu

Premieră în cadrul UBB: Înscriere la admitere cu numere de ordine eliberate, monitorizate și programate online

Stefana Muresan

Studiu CBRE: Investițiile imobiliare au totalizat 395 mil. euro în S1

Papuc Irina

Bosch Service Solutions își mută operațiunile într-o nouă clădire de birouri din Timișoara

redactia

Fiscal disputes: sensitive issues regarding tax audits

Transilvania Business

Bosch va deschide o fabrică de mașini de spălat în Simeria

Stefana Muresan

Hotelul Ramada din Cluj, ridicat la rangul de cinci stele

Nora Dumitrescu

Startupul de la Sibiu care vrea să redefinească tranzacțiile la nivel global. „Blockchain-ul va avea un puternic efect asupra creșterii PIB-ului global”

Ion Surdu

Proiectul trenului cu hidrogen dintre Reșița și Timișoara a adunat patru milioane de euro doar pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate

Robert Bloancă

Karl Heinz Dietrich construiește o platformă logistică la Blaj

Stefana Muresan

Creștere de 7% pentru Sunimprof Rottaprint în S1 2019

Ligia Voro

Administrația clujeană vrea să dezvolte parteneriate economice cu China. Sunt vizate trenul de mare viteză Cluj-Budapesta și centrala de la Tarnița

Stefana Muresan

Magnolia, bilant pozitiv in 2016

Ionut Oprea

Județele Transilvania, fruntașe la turiștii străini într-un an de scădere

Nora Dumitrescu

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului Prinţului Charles

redactia

Marian Pîrvu, noul director general al Depaco, companie a Grupului TeraPlast

redactia

Parcul Feroviarilor va fi revitalizat cu 12 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Raiko Transilvania debutează la bursă în toamnă

Nora Dumitrescu

România exportă cele mai multe viori din UE

Papuc Irina

INTERVIU/ Florica Bărbuceanu, director IDSA: „Implicarea în realizarea testelor de biologie moleculară pentru identificarea SARS-COV-2 este un gest de responsabilitate, unitate și spirit de echipă”

Papuc Irina

Leave a Comment