Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continuă pregătirea pentru cel mai mare eveniment turistic de drumeție european, care se va desfășura în Transilvania

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, asociația SKV continuă pregătirile pentru organizarea la Sibiu în 2021 a celui mai mare eveniment turistic de drumeție european: Eurorando. Activitățile vor fi realizate în cadrul a două proiecte care au debutat zilele acestea.

„Sibiul și civilizația muntelui – implicare și promovare” – urmează să pregătească un număr de 80 călăuze/ghizi locali, entuziaști, buni cunoscători ai locurilor, ai istoriei și naturii ținutului, pentru conducerea în teren a grupurilor și sprijinirea gestionării evenimentului Eurorando și care odată terminată pregătirea teoretică și practică să poată contribui competent la dinamizarea turismului de drumeție cultură & natură individuală sau în grup în zona Sibiului. Aceste persoane, voluntari, vor fi instruiți, examinați și atestați în baza programei elaborată de Asociația Europeană de Drumeție ERA și vor activa neremunerați doar în cadrul asociațiilor de drumeție, organizând și conducând colegii de club pe trasee marcate și de dificultate mică/medie.

„Sibiu – leagănul celei mai vechi asociații de drumeție din România” este un proiect care se va materializa prin editarea unei cărți dedicată Asociației SKV care anul acesta împlinește 140 de ani de când a fost înființată și are sediul la Sibiu. Cartea va trata perioada de pionierat, construcție și dezvoltare 1880-1945 încheiată brutal cu desființarea asociației, continuitatea tradițiilor prin vechi membri și urmașii lor în perioada 1945-1990 și renașterea asociației sub forma a două entități separate geografic la mare distanță dar animate de țeluri comune și legate printr-un parteneriat activ: Asociația SKV din România și Secțiunea Carpați din DAV/ Clubul Alpin German.

„Cu toate dificultățile apărute datorită restricțiilor din ultima perioadă pregătirile pentru Eurorando avansează aproape normal. Pagina de internet a evenimentului www.eurorando.eu este activă, căutată și va fi curând îmbogățită cu noi informații, fotografi și filme. Rezervările pentru participare la turele de drumeție din toamna anulului viitor din zona Sibiului au început de câteva zile și evoluează într-un ritm încurajator”, a menționat Marcel Șofariu, președinte SKV.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Domeniul Bethlen din Arcalia, modernizat cu 2,5 milioane de euro

Articolul următor

Reff & Asociații | Deloitte Legal România și Waltmann lansează prima Soluție de Evaluare 360, din punct de vedere medical, tehnic și juridic, dedicată spațiilor de birouri și centrelor comerciale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share