Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Duminică, 21 iunie 2020, se deschide Centura Oradiei pentru trafic ușor

Începând de duminică, 21 iunie, șoferii cu mașini mici care vin de la Cluj Napoca și vor să ajungă la Satu Mare vor avea la dispoziție drumul expres care ocolește Oradea, pe la Fughiu până la ieșirea din Oradea, în apropiere de magazinul Remarkt din Episcopia Bihor.

La această dată va fi liberă circulația pe sectorul de drum dintre Strada Suișului și Calea Bihorului, parte a drumului expres ce ocolește Oradea pe la Nord (Centura Oradiei pentru trafic ușor).

Viaductul de pe drumul expres

Valoarea totală a proiectului este de 28 milioane lei (fără TVA), iar lucrările au fost finanțate din bugetul local. Firma executantă este asocierea formată din S.C. Drumuri Orășenești, S.C MBS Group S.R.L și S.C Abed Nego Com S.R.L.

În luna mai 2018 a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor, iar în luna iulie 2018 au început lucrările la acest drum.

Drumul are o lungime de aprox 3 km, pe ambele părți au fost amenajate trotuare, iar pe o parte o pistă de biciclete cu două sensuri. Totodată, pe întreaga sa lungime, drumul este iluminat.

Lucrarea a fost destul de complexă, culminând cu un viaduct de aproape 250 m. Punctul maxim de înălțime a viaductului se ridică la 20 m față de nivelul solului, iar pentru realizarea lui au fost necesari 92 de piloți forați la o adâncime de 20 m.

Precizez că nu va fi permis traficul greu pe acest drum. Practic, el va fi o centură a municipiului Oradea pentru trafic ușor, mai ales că de curând am terminat de reabilitat și Calea Bihorului și tot anul acesta am finalizat și legătura între Fughiu și Oradea. Așadar, dacă venim dinspre Cluj, putem folosi ca variantă ocolitoare a municipiului Oradea acest drum, care în scurt timp va ieși foarte aproape de Autostrada Transilvania, care ne va lega de Europa”, a declarat viceprimarul Oradiei, Florin Birta.

Acesta a mai adăugat că toate lucrările noi pe care le execută Primăria Oradea vor fi prevăzute cu piste de biciclete, chiar dacă momentan nu sunt legăturile formate între ele. Mai mult, există intenţia întocmirii unui studiu de fezabilitate, pentru ca de la Calea Bihorului să existe un traseu ciclistic care să urce pe serpentine până la Paleu, la Săldăbagiu de Munte și să coboare înapoi în Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] O fărâmă de viață...

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Totul este despre oameni...

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share