Editorial Enjoy Transylvania

[Enjoy Transylvania!] O fărâmă de viață…

Din era studenției la Biblioteca Central Universitară Cluj, ca atmosferă…
Din primele ieșiri în Vest, ca jurnalist, datorită intrării gratuite la muzee versus achiziționarea albumului muzeului, afișului expoziției, programului manifestării, cărticicii festivalului…
Din peregrinările prin munții Călimani și Rodna, dar și prin Bucegi…
Datorită poveștilor silvicultorilor despre viața pădurii și a diversității copacilor…
Întretăiate prin decenii cu tainele profesionale ale vieților lutierilor de la Reghin…
Arc peste timp, firească s-a născut decizia venită simfonic la Festivalul Enescu…. Un prim moment…

Să oferim celor ce vin la momente majore ale României mele altceva decât o țuică, un vin ori ceva sculptat în lemn ori trecut prin focul cuptorului de ceramică. Scris. Că asta facem. Ziare și reviste. Și viața publicațiilor print în Vest e vie printre elite și conservatori.

Ceva… să intre în BCU – și în alte biblioteci… Și am ales limba engleză. Și text și poze. Cultură și civilizație din Transilvania. Și branduri. Că Transilvania Business suntem. Scriitură și poze! Sub zodia afacerilor ce dau o altă savoare trecutului.

Ceva să fie o câtime din albumele cetăților greco-romane sau o parte din filmul cu muzeele amerindiene și americane.

Ceva dintr-un concert vienez după vizitarea unei expoziții sau flashuri dintr-o sărbătoare națională a unui stat de la Mediterană.

Ceva între dorință și speranță înspre cetatea cărților bodleiane din Oxford la care să ți-i mai mult decât la un tricou amintire… că doar și ele-s suveniruri.

Ceva trecut prin mai multe culturi și mai multe religii… cum suntem și noi cu ortodocși, catolici, greco-catolici, protestanți și neoprotestanți, evrei…

Poate până înspre Festivalul Enescu, de la toamna sau de peste doi ani, de la București, să reușim o nouă ediție… Revizuită și adăugită. Să fim și noi o parte din savoarea și grandoarea muzicii lui… Să deschidem lumii prin scriiitura noastră și imaginile fotoreporterilor despre ce minunății avem aici în Transilvania. Cultură și civilizaței și branduri. Și să fim optimiști, încrezători, că minunăție de oameni suntem! Am văzut și am fost mândru la Enescu – la festival – eram trei din Reghin pe afișul spronsorilor și partenerilor… Îi veți regăsi în revistă printre cei vizionari întru Enjoy! Acum, la final de emulație reală și experiment de performance personal al fiecărui dintre colegii mei, mă bucur că am reușit să convingem și Clujul să-și preia rolul de capitală și în ceea ce însemană presa de calitate din România. Familia mea de acasă poate fi bucuroasă! Familia mea de la redacție sigur este mândră de ceea ce am reușit să vă oferim…! Așa cum ne alintăm mereu – profit – și vă provoc la un exercițiu de admirație vital creșterii puterii presei: merită să redescoperiți valoarea jurnalisticii, fie ea chiar generoasă cu faptele bune ale concetățenilor noștri români?!

Enjoy,… Ceva despre daci, despre romani, despre migratorii din primul mileniu, depre români, despre unguri, despre sași, despre secui, despre armeni, despre evrei, sârbi, șvabi, despre aromâni, despre ceangăi, și despre alte seminții, despre biserici și lăcașuri de cult, despre cetăți și orașe, despre arhitectură urbană și rurală… Despre oameni și urmele lor pe pământ…

Ceva despre natură – și bunul Dumnezeu ce ne-a hărăzit cu multe… izvoare și râuri. Lacuri și peșteri. Câmpii mănoase și dealuri rodnice, munți cum nu mai găsești cu animale sălbatice din abundență în ultimii ani, floră și faună numai bună de admirat, cercetat, exploatat cu înțelepciune.

Ceva mai mult despre oameni și sărbătorile lor …

Oameni ce au construit sau moștenit branduri adevărate au fost alături de noi în acest demers…

Primul pas l-am făcut în țară și vom fi cât mai prezenți la evenimentele din România, dar merită să ne gândim și așteptăm mințile luminate să ne dea un semn: cum să fim prezenți cu Enjoy, Transylvania și în afara României! Și pe piețele europene ca un prim pas. Și ei vor să ne cunoască mai bine, și noi vrem să-i invităm să facem afaceri împreună, pentru că oricât de apreciat a fost pictorul Adrian Ghenie în România, a devenit lider și idol după ce s-a consacrat în lumea occidentală. Economic, să avem forță să ieșim cu branduri românești în Europa și America. Alături de ei si noi cu Transilvania Business.

Până la noi proiecte marca Transilvania Business, bucurați-vă că avem o perlă minunată în inima României, Transilvania.

O parte din viața ei v-o oferim cu mare drag!
O fărâmă…
Ceva scris…
Ceva tipărit…

(Din ediția specială cu nr. TB 86 – „ENJOY TRANSYLVANIA!” – 14 mai-10 iunie 2019)

Related posts

MS | Blazonul afacerilor

WHY “ROMANIA’S REAL ESTATE YEARBOOK 2020?”

Ionut Oprea

Manageri. Fermieri versus IT și Automotive

Ligia Voro

Market Pulse Report – Argument: The challenges of Covid – 33

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] Emil Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud: „Nu există niciun secret, doar voință, implicare, muncă, fapte concrete!”

Transilvania Business

Fond de Inovație în Sănătate pentru acces la o medicină modernă

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Apele de băut din Transilvania

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] Transylvania, an image of habitation

redactia

Mai am un singur dor/Să circul pe A8

redactia

[Enjoy Transylvania!] Transilvania, tigrul economic al României

Nicolae Pop

Ce spune AMR despre “problema grațierii”?

Ligia Voro

DWK – Inițiativă și responsabilitate

Stefana Muresan

Managerul energetic și rolurile acestuia

Stefana Muresan

De ce francofonia economică este importantă pentru România?

redactia

Employer branding în industria automotive

redactia

[Enjoy Transylvania!] Romanian golf, in search of lost time

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Illumination

Transilvania Business

Dimensiunea dezastrului de resurse umane

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] #TheRoadThatUnites is an NGO with the Authorities

Transilvania Business

Biopesticidele în alternanță cu pesticidele clasice, soluții moderne de combatere integrată a bolilor, dăunătorilor și buruienilor

Stefana Muresan

Cum să ieșim din criza economică?

redactia

Export maxim de creiere

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Cartiere rezidențiale și transport. Sibiu – orașul investitorilor și al mobilității

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Traditions

Transilvania Business

Leave a Comment