Auto Educatie Sibiu Timiș

Continental România porneşte un nou ciclu de învăţământ profesional în cadrul Şcolii Duale, la Timişoara şi la Sibiu

Tinerii care doresc să urmeze o şcoală profesională în sistem dual au la dispoziţie la Timişoara patru clase şi 112 locuri la mai multe discipline, în cadrul unui proiect derulat de Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” şi Continental România prezent pe piaţa timişoreană cu 10.000 de angajaţi. Se oferă pregătire pentru posturile de de electrician, electromecanic sau operator CNC. De asemenea, Şcoala Duală, sistemul de pregătire profesională liceală germană, a fost implementat de compania din automotive şi la Sibiu.

Societatea Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Din 2012 până în prezent, compania a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, cazare, masă și transport pentru elevi, precum și pentru promovarea acestui tip de învățământ la nivel de județ, precum și la nivel național.

„Suntem mândri de sutele de absolvenți și actuali cursanți ai școlilor profesionale partenere și ne bucurăm să anunțăm locurile disponibile pentru următorul an școlar: în jur de 140 de locuri la Sibiu și Timișoara. Elevii de azi sunt viitorii noștri angajați. Împreună putem face diferența“, a subliniat Christian von Albrichsfeld, conducătorul filialei româneşti a concernului german.

În total, sunt 112 locuri disponibile la Școala Duală Banat. În Timișoara, Continental susține școala profesională de peste 8 ani și a contribuit la dezvoltarea profesională a peste 200 de absolvenți.

Tinerii care optează să își extindă abilitățile practice, să își cizeleze cunoștințele tehnice și să învețe o meserie la mare căutare în industrie, au oportunitatea de a urma în cadrul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara clasele de electrician, electromecanic sau operator CNC.

Mentorii Continental, experți în domeniile mai sus menționate, le stau la dispoziție elevilor pe durata celor trei ani de școlarizare. Aceștia le explică, demonstrează și facilitează învățăceilor aplicabilitatea noțiunilor teoretice dobândite în clasă direct în centrele de producție automotive. Viitorii meseriași beneficiază de indicațiile valoroase ale specialiștilor din cadrul companiei, pun în practică tot ceea ce învață, înțeleg cum și când intervine activitatea lor și își conturează o părere asupra muncii în cadrul unei organizații.

Avantajele de a urma învățământul profesional dual, pe lângă cele enumerate mai sus, se continuă cu: o bursă lunară din partea statului și din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Energetic din Timișoara, precum și un precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

Pentru anul școlar 2020 – 2021 vor fi organizate 4 clase (112 locuri), împărțite pe următoarele calificări: 2 clase (56 locuri) – Electromecanic utilaje și instalații industriale; 1 clasă (28 locuri) – Operator mașini cu comandă numerică (CNC); 1 clasă (28 locuri) – Electrician aparate și echipamente electrice și energetice

Prima etapă de înscriere are loc între 29 iunie – 6 iulie, iar cea de a doua între 22 – 24 iulie.

 

Noi clase şi la Sibiu

 

Compania a decis să înființeze încă o clasă de învățământ dual, specializarea Electromecanică, cu 30 de locuri disponibile pentru anul scolar 2020-2021 la Liceul Tehnologic „Independența” din Sibiu. Decizia vine în urma succesului anilor anteriori, cu 3 clase Continental (peste 80 de elevi) aflate deja în desfășurare la unitatea de învățământ. Împreună cu cei înscriși în această vară, 110 elevi vor studia, în total, în clasele Continental de la Liceul Tehnologic „Independența”, în anul școlar 2020-2021.

Timp de trei ani, elevii înscriși în clasa Continental, vor pune bazele electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

“În anii anteriori am fost surprinși de numărul mare de elevi care doreau să intre în clasa Continental. În urma unei campanii intense de promovare în offline și în online, sesiuni de informare virtuale, precum și a bunei comunicări cu peste 80 de școli din județul Sibiu, am înțeles cât de necesară este continuarea acestui sistem de învățământ dual și ce impact pozitiv are în viața tinerilor. Deși contextul actual este unul dificil, ne simțim responsabili să continuăm proiectele  cu impact în comunitate și să contribuim la dezvoltarea forței de muncă din regiune. Astfel, am decis că pentru anul școlar 2020-2021 să înființăm încă o clasă Continental, specializarea Electromecanică. Ținem să mulțumim elevilor și părinților pentru încrederea acordată Clasei Continental”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

Related posts

Cetățean de onoare al Vienei, Simion Giurcă va realiza strategia de turism pentru Timișoara 2021

Stefana Muresan

UVT a câștigat 5 milioane de lei pentru cercetare și inovare

redactia

Oana Taban, Dent Estet: Urmarim oportunitatile de extindere in afara tarii

redactia

Expoziția „Două Regiuni în Europa – Regiunea Centru și landul Brandenburg”, la Ambasada României de la Berlin

Stefana Muresan

Mercure Timișoara – primul hotel Accor din oraș, deschis pe 5 octombrie

Papuc Irina

CJ Sibiu: Un producător chinez de jucării, interesat să deschidă o fabrică în Europa

redactia

Municipalitatea timişoreană caută modele de sprijin pentru firmele afectate de pandemie

Robert Bloancă

Dezinfectant de mâini produs la Facultatea de Medicină din Sibiu la inițiativa a cinci instituții publice și private

Ion Surdu

Universitatea de Vest din Timișoara, locul 2 la nivel național

Stefana Muresan

Drum de aproape 7 milioane de euro, pe bani de la UE, care scurtează distanța între Timișoara și Novi Sad

Stefana Muresan

Un nou Consiliu de Administrație la Romgaz. Surpriză sau nu prea?

Ligia Voro

Timișul și Aradul, pe primele poziții în topul tranzacțiilor cu terenuri agricole; Bistriţa Năsăud, la coada clasamentului

Stefana Muresan

Societatea timişoreană Everseen a investit 35.000 de euro pentru deschiderea unui nou laborator la Universitatea Politehnica Timişoara

Robert Bloancă

Doi tineri din Sibiu vor să fie pionieri în francizarea studiourilor de fitness din România. Vând rețeta succesului celor care își doresc să facă afaceri din sălile de sport

Nicolae Pop

Fonduri europene în valoare de 14 mil. euro pentru Timișoara

Stefana Muresan

Schimbare la vârful Consulatului general al Germaniei la Timișoara

Stefana Muresan

Australienii de la ADX Energy au atras 2 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din Timiș

Stefana Muresan

Huf România, cifră de afaceri peste 180 mil. lei

Stefana Muresan

Confort sporit pentru pacienții OncoHelp

Nicolae Pop

Cum va arăta sectorul Supply Chain & Logistics în viitor?

Ligia Voro

Universitatea de Vest din Timișoara, membră în familia Catedrelor Senghor

redactia

Producătorul de lactate Simultan din Timiş, investiție 6 mil. euro

Stefana Muresan

REPORTAJ FOTO// Cum arată cel mai nou muzeu din România, inaugurat la Miercurea Sibiului

Stefana Muresan

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment