Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continental România porneşte un nou ciclu de învăţământ profesional în cadrul Şcolii Duale, la Timişoara şi la Sibiu

Tinerii care doresc să urmeze o şcoală profesională în sistem dual au la dispoziţie la Timişoara patru clase şi 112 locuri la mai multe discipline, în cadrul unui proiect derulat de Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” şi Continental România prezent pe piaţa timişoreană cu 10.000 de angajaţi. Se oferă pregătire pentru posturile de de electrician, electromecanic sau operator CNC. De asemenea, Şcoala Duală, sistemul de pregătire profesională liceală germană, a fost implementat de compania din automotive şi la Sibiu.

Societatea Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Din 2012 până în prezent, compania a investit sute de mii de euro în dotarea cu echipamente a unităților de învățământ, cazare, masă și transport pentru elevi, precum și pentru promovarea acestui tip de învățământ la nivel de județ, precum și la nivel național.

„Suntem mândri de sutele de absolvenți și actuali cursanți ai școlilor profesionale partenere și ne bucurăm să anunțăm locurile disponibile pentru următorul an școlar: în jur de 140 de locuri la Sibiu și Timișoara. Elevii de azi sunt viitorii noștri angajați. Împreună putem face diferența“, a subliniat Christian von Albrichsfeld, conducătorul filialei româneşti a concernului german.

În total, sunt 112 locuri disponibile la Școala Duală Banat. În Timișoara, Continental susține școala profesională de peste 8 ani și a contribuit la dezvoltarea profesională a peste 200 de absolvenți.

Tinerii care optează să își extindă abilitățile practice, să își cizeleze cunoștințele tehnice și să învețe o meserie la mare căutare în industrie, au oportunitatea de a urma în cadrul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara clasele de electrician, electromecanic sau operator CNC.

Mentorii Continental, experți în domeniile mai sus menționate, le stau la dispoziție elevilor pe durata celor trei ani de școlarizare. Aceștia le explică, demonstrează și facilitează învățăceilor aplicabilitatea noțiunilor teoretice dobândite în clasă direct în centrele de producție automotive. Viitorii meseriași beneficiază de indicațiile valoroase ale specialiștilor din cadrul companiei, pun în practică tot ceea ce învață, înțeleg cum și când intervine activitatea lor și își conturează o părere asupra muncii în cadrul unei organizații.

Avantajele de a urma învățământul profesional dual, pe lângă cele enumerate mai sus, se continuă cu: o bursă lunară din partea statului și din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Energetic din Timișoara, precum și un precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

Pentru anul școlar 2020 – 2021 vor fi organizate 4 clase (112 locuri), împărțite pe următoarele calificări: 2 clase (56 locuri) – Electromecanic utilaje și instalații industriale; 1 clasă (28 locuri) – Operator mașini cu comandă numerică (CNC); 1 clasă (28 locuri) – Electrician aparate și echipamente electrice și energetice

Prima etapă de înscriere are loc între 29 iunie – 6 iulie, iar cea de a doua între 22 – 24 iulie.

 

Noi clase şi la Sibiu

 

Compania a decis să înființeze încă o clasă de învățământ dual, specializarea Electromecanică, cu 30 de locuri disponibile pentru anul scolar 2020-2021 la Liceul Tehnologic „Independența” din Sibiu. Decizia vine în urma succesului anilor anteriori, cu 3 clase Continental (peste 80 de elevi) aflate deja în desfășurare la unitatea de învățământ. Împreună cu cei înscriși în această vară, 110 elevi vor studia, în total, în clasele Continental de la Liceul Tehnologic „Independența”, în anul școlar 2020-2021.

Timp de trei ani, elevii înscriși în clasa Continental, vor pune bazele electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

“În anii anteriori am fost surprinși de numărul mare de elevi care doreau să intre în clasa Continental. În urma unei campanii intense de promovare în offline și în online, sesiuni de informare virtuale, precum și a bunei comunicări cu peste 80 de școli din județul Sibiu, am înțeles cât de necesară este continuarea acestui sistem de învățământ dual și ce impact pozitiv are în viața tinerilor. Deși contextul actual este unul dificil, ne simțim responsabili să continuăm proiectele  cu impact în comunitate și să contribuim la dezvoltarea forței de muncă din regiune. Astfel, am decis că pentru anul școlar 2020-2021 să înființăm încă o clasă Continental, specializarea Electromecanică. Ținem să mulțumim elevilor și părinților pentru încrederea acordată Clasei Continental”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Adventure Tourism and Ecotourism in Pădurea Craiului Mountains

Articolul următor

Universităţile din Timişoara s-au reunit în cadrul unei alianţe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share