Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castelul Banffy este inclus într-un proiect de turism ecologic

Proiectul de dezvoltare a ecoturismului cultural pe teritoriul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Someș Transilvan se va concretiza în trasee cicloturistice, dar și într-o aplicație care va dezvălui valorile regiunii.

Un studiu despre patrimoniul cultural material și natural al comunelor Bonțida, Borșa, Sic, Vultureni a fost realizat de Fundația Transilvania Trust (FTT) în perioada 2018-2020, fiind finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Leader.

Acesta a fost finalizat în primăvară și cuprinde valorile culturale și naturale ale comunelor implicate în proiect, în total 16 sate din județul Cluj. Studiul bazat pe inventarierea realizată în 2019 a fost elaborat de Zsuzsanna Eke – istoric de artă, Zoltan Szabo – biolog, în colaborare cu Angela Kallo, artist vizual și fotograf.

Varianta electronică a studiului este disponibilă pe site-ul FTT. Pe baza studiului se vor realiza trasee cicloturistice și de drumeții, dar și o aplicație de telefonie mobilă.

Prin intermediul acesteia turiștii vor avea posibilitatea de a explora valorile promovate sau necunoscute a regiunii. În cadrul proiectului se vor achiziționa un set de biciclete, care vor putea fi închiriate de la Castelul Banffy din Bonțida.

Proiectul este finanțat prin GAL Someș Transilvan, pe măsura de valorificare a patrimoniului local și de consolidare a identității locale din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, beneficiar fiind FTT.  

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viitorii manageri ai Bosch, instruiți în unitățile de producție din Ardeal

Articolul următor

Trei oferte depuse pentru Autogara Beiuș și două pentru Autogara Marghita

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share