Sanatate Slider Timiș Ultimele stiri

Centrul de Oncologie OncoHelp va deveni cel mai mare Centru de Radioterapie din România

Asociația OncoHelp continuă, în ritm susținut, dezvoltarea Centrului de Oncologie OncoHelp, prin anunțul demarării proiectului de extindere a Laboratorului de Radioterapie OncoHelp. Acest lucru se va realiza prin construcția a 2 buncăre noi, care urmează apoi a fi dotate cu aparatură de ultimă generație VARIAN (USA). Se dorește achiziționarea de acceleratoare Halcyon și TrueBeam, cele mai noi și mai performante echipamente de radioterapie existente în acest moment. Astfel, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp va deveni primul centru de radioterapie din România dotat cu 4 acceleratoare moderne, putând astfel asigura cel mai eficient și precis tratament prin radioterapie unui numar din ce în ce mai mare de pacienți.

În acest moment a fost obținut certificatul de urbanism și a fost demarată procedura pentru obținerea autorizației de construcție a celor 2 buncăre. Intenția reprezentanților Asociației OncoHelp este aceea de a începe lucrările de construcție în toamna acestui an și de a finaliza dotarea cu apartură de ultimă generație VARIAN în primăvara anului 2021. Valoarea totală a investiției se va ridica la aproximativ 6 milioane de euro.

Mai mult, până la sfârșitul anului 2020, în cadrul Laboratorul de Radioterapie OncoHelp se va inaugura și va funcționa Serviciului de Brahiterapie – o formă de radioterapie care necesită localizare exactă, precizie și tehnică de înaltă performanță.

Toate aceste demersuri de dezvoltare vin în completarea investiției realizate pentru construcția noii clădiri a Ambulatoriului de Radioterapie, construcție care este finalizată, la ora actuală, în proporție de 95%, urmând să fie dată în folosință în lunile următoare. Acest ambulatoriu – construit în regim S+P+2 etaje – va deservi pacienți din partea de Vest a țării, dar și din județe mai îndepărtate. În același timp va oferi posibilități de cazare pentru 48 de pacienți.

În ultimii ani Laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar. Este autorizat CNCAN (Comisia Națională a Controlului Activității Nucleare), este certificat ISO 9001 și VARIAN. Calitatea serviciilor oferite in cadrul Laboratorului de Radioterapie Oncohelp a fost certificată in urma unui audit extern de către Prof. Dr. Michael EBLE – Șeful Clinicii de Radioterapie a Universității din Aachen – Germania.

La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienți oncologici, nu doar din județul Timiș, ci și din județele Caraș – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în pemanentă creștere. În prezent, în cadrul Laboratorului de Radioterapie OncoHelp sunt tratați, folosind cele cele 2 acceleratoare, un număr mediu de 125 de pacienți pe zi. Pe lângă aceștia, alți aproximativ 50 de pacienți sunt consultați zilnic în regim ambulator.

Related posts

Startup-ul brașovean Frisbo atrage o investiție de 1,2 milioane de euro

Papuc Irina

Deschiderea complexului Dedeman din Zalău mai așteaptă

Nora Dumitrescu

Laborator de nanotehnologie, inaugurat la UBB

redactia

Hotelul Privo de Cluj, avizat la Urbanism

Nora Dumitrescu

FieldBook AgriApps, un nou standard în agricultura de precizie

Ligia Voro

WDP continuă să investească în România, conform raportului financiar pentru S1

Ligia Voro

Compania orădeană de IT Qubiz, desemnată cel mai bun loc de muncă din România

Stefana Muresan

Ministrul Culturii: E foarte bine că portul românesc inspiră designeri; ar fi și mai bine dacă ei ar recunoaște acest lucru

Stefana Muresan

Bloomberg: Aflată la Preşedinţia UE, România insistă asupra demarării negocierilor comerciale cu SUA

redactia

[Enjoy Transylvania!] Covasna County – Land of Mansions

Transilvania Business

MedLife investeşte 5 milioane de euro în Ungaria

redactia

A început construcția autostrăzii Sibiu – Pitești

Ligia Voro

Lucrări de renovare a Palatului Reduta ce găzduiește Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Stefana Muresan

20 de tramvaie Astra şi 22 de autobuze Mercedes pentru Oradea

Traian Dan

Dragoș Anastasiu, reales președinte al AHK Romania

Ligia Voro

Oradea are cinema cu cea mai avansată tehnologie de sunet, Dolby Atmos

Traian Dan

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

Grecii de la Mytilineos, fabrică destinată reciclării zgurii la Copșa Mică, investiție de 40 de mil dolari

Stefana Muresan

Piața de factoring s-a stabilizat în ultimul an la 5 miliarde de euro

Ion Surdu

Hidroelectrica, Romgaz şi Transgaz, în top zece cele mai profitabile companii

Stefana Muresan

Noul birou al AHK România

Papuc Irina

66.500 de euro: primul credit „Noua Casă” acordat de Banca Transilvania pentru un apartament în București

Ion Surdu

Asocierea firmelor orădene Costa Voc şi Trebor Drum Construct a câștigat contractul pentru amenajarea Parcului Industrial din Tileagd

redactia

Kozma Mónika, propuneri de proiecte pentru revitalizarea economiei județului Mureș

Ligia Voro

1 comment

Leave a Comment