Sanatate Slider Timiș Ultimele stiri

Centrul de Oncologie OncoHelp va deveni cel mai mare Centru de Radioterapie din România

Asociația OncoHelp continuă, în ritm susținut, dezvoltarea Centrului de Oncologie OncoHelp, prin anunțul demarării proiectului de extindere a Laboratorului de Radioterapie OncoHelp. Acest lucru se va realiza prin construcția a 2 buncăre noi, care urmează apoi a fi dotate cu aparatură de ultimă generație VARIAN (USA). Se dorește achiziționarea de acceleratoare Halcyon și TrueBeam, cele mai noi și mai performante echipamente de radioterapie existente în acest moment. Astfel, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp va deveni primul centru de radioterapie din România dotat cu 4 acceleratoare moderne, putând astfel asigura cel mai eficient și precis tratament prin radioterapie unui numar din ce în ce mai mare de pacienți.

În acest moment a fost obținut certificatul de urbanism și a fost demarată procedura pentru obținerea autorizației de construcție a celor 2 buncăre. Intenția reprezentanților Asociației OncoHelp este aceea de a începe lucrările de construcție în toamna acestui an și de a finaliza dotarea cu apartură de ultimă generație VARIAN în primăvara anului 2021. Valoarea totală a investiției se va ridica la aproximativ 6 milioane de euro.

Mai mult, până la sfârșitul anului 2020, în cadrul Laboratorul de Radioterapie OncoHelp se va inaugura și va funcționa Serviciului de Brahiterapie – o formă de radioterapie care necesită localizare exactă, precizie și tehnică de înaltă performanță.

Toate aceste demersuri de dezvoltare vin în completarea investiției realizate pentru construcția noii clădiri a Ambulatoriului de Radioterapie, construcție care este finalizată, la ora actuală, în proporție de 95%, urmând să fie dată în folosință în lunile următoare. Acest ambulatoriu – construit în regim S+P+2 etaje – va deservi pacienți din partea de Vest a țării, dar și din județe mai îndepărtate. În același timp va oferi posibilități de cazare pentru 48 de pacienți.

În ultimii ani Laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar. Este autorizat CNCAN (Comisia Națională a Controlului Activității Nucleare), este certificat ISO 9001 și VARIAN. Calitatea serviciilor oferite in cadrul Laboratorului de Radioterapie Oncohelp a fost certificată in urma unui audit extern de către Prof. Dr. Michael EBLE – Șeful Clinicii de Radioterapie a Universității din Aachen – Germania.

La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienți oncologici, nu doar din județul Timiș, ci și din județele Caraș – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în pemanentă creștere. În prezent, în cadrul Laboratorului de Radioterapie OncoHelp sunt tratați, folosind cele cele 2 acceleratoare, un număr mediu de 125 de pacienți pe zi. Pe lângă aceștia, alți aproximativ 50 de pacienți sunt consultați zilnic în regim ambulator.

Related posts

Crama Liliac a lansat noua etichetă young.LILIAC

Stefana Muresan

Grup Feroviar Român, premiu pentru inovație în calea ferată din România

redactia

Banca Transilvania după preluarea Bancpost: capital social 1 miliard de euro, valoare la bursă 2 miliarde

redactia

Cum poți să contribui la îmbunătățirea aplicațiilor IT?

Ligia Voro

7 zile până la Energy Strategy Summit 2018, organizat de energynomics.ro

Ligia Voro

Bega Business Center – in December 2017

Ionut Oprea

SAP își mărește echipa de specialiști IT de la Timișoara

Stefana Muresan

Universitatea de Științe Agricole Cluj și-a cumpărat podgorie în Sibiu

Nora Dumitrescu

Accizele la benzină şi motorină cresc. Vezi toate măsurile cuprinse în Proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Fiscal

Stefana Muresan

Continental Timișoara a livrat 60 de milioane de unități în 10 ani

Nicolae Pop

Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 trebuie promovată turistic

Stefana Muresan

Grupul Teraplast Bistriţa finalizează anul cu afaceri de peste 800 milioane lei, dublu faţă de 2017

redactia

Producătorii sătmăreni își dispută în aceste zile primirea mărcii Produs Sătmărean

Gruita Ienasoiu

Birourile Moebius și K&K au proiectat reabilitarea Palatului Banffy

Nora Dumitrescu

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: „Mâine Europa va fi în România. Mâine Europa se va desena de aici, de la Sibiu”

Stefana Muresan

Romelectro, ofertă pentru retehnologizarea centralei hidroelectrice Vidraru

Ligia Voro

Sălăjenii își vor înmatricula mașinile la mall

Nora Dumitrescu

Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea unui spital din Cluj, din fonduri europene

Stefana Muresan

După 22 de ani a fost eliminat pragul la SIF-uri

Papuc Irina

La Timișoara se va construi un stadion ce va semăna cu arena Ilie Oană din Ploiești

Stefana Muresan

Deplasarea sezonierilor în străinătate va fi reglementată ministerial

Nora Dumitrescu

Revista Transilvania Business, un cadou special pentru Europa și pentru România

Ligia Voro

Orange anunță o nouă versiune a Business Internet Security Threatmap

Ligia Voro

Un clujean vrea să decongestioneze intersecția de la centura Vâlcele – Apahida

Nora Dumitrescu

Leave a Comment