Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabricile Simex vor produce mobilă cu energie solară

panouri fotovoltaice pentru prosumatori

Grupul sălăjean de mobilă Simex a câștigat un proiect de o jumătate de milion de euro prin care își va alimenta fabricile cu energie electrică produsă de propriile panouri solare.

În premieră pentru România, Simex va produce mobilă românească cu energie solară. Proiectul este finanțat prin Mecanismele Financiare ale Spaţiul Economic European (SEE) împreună cu Norvegia, 2014-2021, în cadrul „Programul pentru energie în România”.

Valoarea proiectului este de 477.600 de euro, fără taxa pe valoarea adăugată, din care valoarea grantului este de 237.000 euro, iar contribuția beneficiarului, de 240.600 de euro. Proiectul se implementează la sediul companiei din Șimleu Silvaniei.

Rezultatele așteptate sunt reducerea estimată a emisiilor anuale de CO2 cu 364 tone/an; producție anuală estimată de energie din surse regenerabile (panouri fotovoltaice): 520 MWh; crea de locuri de muncă. Data începerii proiectului este 6 mai 2020, cu finalizare în 28 februarie 2021.

“Sperăm că vor fi cât mai mulți agenți economici, fabrici și uzine care vor lua exemplul Simex; cu toții ne dorim un viitor cu mediu-verde și aer curat-nepoluat pentru noi și copii noștri. Simex este la dispoziția tuturor celor interesați de energia solară pentru a împărtăși din experiența noastră și oferi consultanță gratuită despre implementarea proiectelor”, a detaliat directorul comercial Gabriel Lavrincic.

Simex a avut anul trecut vânzări de 11 milioane de euro, dintre care 9 milioane la export. Grupul din Șimleu Silvaniei are patru fabrici și 700 de angajați. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Mayor of Sibiu, Mrs. Astrid Fodor: „We have proven that we have the courage and resources to open paths, to accomplish projects with a European impact”

Articolul următor

Încă un credit record, de 43.000 de CHF, șters cu ajutorul negocierii CSALB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share