Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fuziune în lumea universităților. Clujul înghite Reșița

Senatul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca a aprobat absorbția Universității Eftimie Murgu din Reșița, demers inițiat de UEMR la începutul anului universitar curent și validat de structurile colective de conducere.

”Motivația UBB e legată de dezvoltarea unor specializări noi din zona ingineriei / tehnologiei (complementare celor existente în UBB, în condițiile în care are deja în structură două facultăți de inginerie și programe de inginerie/tehnologie derulate și în alte facultăți); extinderea bazinului academic pentru specializările existente în UBB; ancorarea în proiectele paneuropene de tip Danubius.

În spiritul legii educației naționale din 2011, este vorba despre o concentrare a resurselor academice, cu impact asupra dezvoltării regionale din Reșița / Caraș-Severin, inclusiv pentru comunitățile românești din zona de graniță cu România”, a anunțat Senatul UBB.

Fuziunea este un răspuns firesc la dinamica pieței educaționale globale, conform reprezentanților UBB. UEMR va deveni Centrul Universitar UBB Reșița, extensie a universității din Cluj, cu Facultatea de Inginerie, inclusiv cu o școală doctorală, și alte programe academice derulate la Reșița, dar incluse în facultățile UBB din Cluj.

„În acest fel integrăm UEMR în UBB, dar respectăm și încurajăm tradiția (prin Facultatea de Inginerie, pe care, în timp, dorim să o profilăm mai bine național / internațional) și excelența locală / regională (prin funcționarea programelor din extensie în logica academică a UBB).

Totul este gândit într-un parteneriat strategic cu autoritățile locale, pornind și de la unele componente validate ale experienței academice locale. Vom merge la Reșița nu doar cu practicile academice ale UBB, ci și cu experiența UBB, inclusiv cu specialiștii proprii, în relația bidirecțională dezvoltarea locală / regională”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

„Această reconstrucţie relevă necesitatea adaptării mediului universitar reşiţean în ceea ce priveşte elementele tradiţionale (industria Reşiţei) şi deschiderea spre direcţii de dezvoltare mai puţin exploatate, ţinând seama de poziţia geografică şi perspectivele de dezvoltare ale unei societăţi axate pe inovare”, spune oficialul UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara: „Introducem admiterea în baza CV-ului educațional, pentru a selecta cei mai competitivi studenți”

Articolul următor

Cities of Tomorrow #8 – New waves of urban migration acum online -1 Septembrie 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share