Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție de 3 milioane de euro în producția de zeolit în Transilvania

Grupul Zeolites, cu unități în orașele Rupea și Cluj-Napoca, a investit 3 milioane de euro în liniile de producție, automatizări și extinderea rețelei de distribuție.

Acesta are ca activitate extracția, procesarea și comercializarea de zeolit natural și a lansat un bioabsorbant pentru decontaminarea fructelor și legumelor. Grupul estimează afaceri în dublare anul acesta, cumulate pe toate liniile de business, ținta lunară de vânzări pentru noul bioabsorbant fiind de 100.000 de unități.

Zeoliții naturali, de tip clinoptilolit, se deosebesc de alte minerale prin structura lor microporoasă specifică. Ei au structuri mult mai deschise și mai puțin dense decât alți silicați. Sunt minerale rare încărcate negativ, proprietate unică în regnul mineral.

Compania se va extinde la nivel național, iar pe pe piața externă, cu prioritate în Uniunea Europeană. Sectoarele vizate sunt creșterea animalelor, cultura plantelor, protecția mediului, tratarea și epurarea apelor, alături de produse pentru gospodărie și animale de casă.

Principalele investiții se concretizează în automatizări și mărirea capacității de producție. Zeolites Production a fost înființată cu scopul de a exploata zăcământul situat în zona Rupea (județul Brașov). Fabrica de procesare a fost inaugurată în 2018 și are 23 de angajați. Grupul mai dispune de o societate în Cluj, Zeolites Development.  

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nearly thousand top projects in Poland worth €120bn

Articolul următor

Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara: „Introducem admiterea în baza CV-ului educațional, pentru a selecta cei mai competitivi studenți”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share