Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zece firme selectate în primul accelerator de export din România – ScaleOut

60 de firme s-au înscris pentru a învăța despre internaționalizare în programul ScaleOut. Programul dezvoltat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) a selectat cele zece firme care vor intra în ScaleOut, primul accelerator de export din România, prin care vor primi sprijin în vederea pregătirii pentru extindere internațională, mentorat personalizat, acces la specialiști, workshop-uri dedicate și sesiuni de networking.

Prima cohortă, formată din zece firme, este dedicată companiilor care vor să se pregătească cu noțiuni de bază despre ce implică dezvoltarea unui business în străinătate și vor să își extindă produsul sau serviciul prin activități de internaționalizare.

Vrem să creștem numărul firmelor românești care fac business pe piețele externe. Exporturile sunt o oportunitate pentru companiile care vor să crească în perioada post-COVID-19, iar accesul la informații și specialiști, educația despre internaționalizare și sprijin din partea instituțiilor private și publice sunt principalele nevoi ale antreprenorilor pe care noi vrem să le atingem în programul de export”, transmit reprezentanții echipei ScaleOut.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu Google Atelierul Digital și Deloitte, alături de companii locale, studii de caz de succes în internaționalizare, firme antreprenoriale ca eMag și DocProcess.

Cele zece firme acceptate în program sunt complementare: 5 tech, 5 non-tech.

1. OceanoBe Technology (software)

2. Setrio Soft (software medical și logistică)

3. Graphein (digitalizarea clădirilor)

4. Jiratech (software)

5. IBC Focus (SaaS; proptech)

6. Dabo International (HoReCa)

7. Bencomp (producție articole material plastic pentru construcții și grădini)

8. Ginissima (producție încălțăminte)

9. Altax (producție structuri metalice și subansamble modulare)

10. Veltra Bikes (producție biciclete din materiale sustenabile)

Prima parte a acceleratorului ScaleOut cuprinde cursuri pe teme de bază în internaționalizare: Getting started with your international expansion + Choosing your next market + Lean strategies for international expansion.

Lansarea ScaleOut a fost generată de nevoia antreprenorilor români de a trece granițele propriu-zise ale țării pentru dezvoltare regională, dar și de a-și depăși barierele mentale mai mari sau mai mici pe care le avem toți când vine vorba de business. ScaleOut creează programe educaționale despre export și internaționalizare, evenimente de comunitate și schimburi de experiență între ecosisteme de business.

Participarea în accelerator este gratuită, acceleratorul este non-equity, iar selecția a fost făcută în funcție de:

1. Modelul de business;

2. Intenția specifică pentru internaționalizare într-o anumită țară;

3. Produsul/serviciul viabil pentru internaționalizare.

De asemenea, echipa ScaleOut a urmărit o complementaritate între modelele de business și piețele țintă ale firmelor selectate în program.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj Business Campus: Ready for a new chapter

Articolul următor
Aeroportul din Timișoara

Operatorii de turism au reluat cursele charter spre litoralul grecesc, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Citește si:
Total
0
Share