Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul transporturilor: “Data viitoare semnez pentru centura Zalăului”

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri, la Zalău, că la următoarea venire în județul natal, speră să semneze contractul pentru demararea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului.

“Tronsonul doi al variantei ocolitoare este, după Autostrada Transilvania (A3), cel mai important obiectiv pentru Zalău. Unii s-au lăudat că au rezolvat problema, dar nu au rezolvat de fapt nimic și am constatat, în noiembrie 2019, că am găsit această procedură așa cum am găsit-o, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trebuit să o anuleze.

Săptămâna viitoare, dacă oferta financiară, tehnică actuală este conformă, iar Agenția Națională de Administrare Fiscală validează integral documentația, singurul ofertant, consorțiul româno-chinez, se va califica pentru acest obiectiv. Sper ca data viitoare, când mai vin la Zalău, să semnăm contractul”, a spus ministrul.

Asocierea dintre Sinohydro Beijng (China) şi Good Prod Zalău (România) a depus oferta la licitația pentru construirea acestui obiectiv. Proiectul variantei ocolitoare a fost demarat în 2007, primul tronson fiind finalizat în 2010.

Bode a participat, împreună cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul economiei, Virgil Popescu, la semnarea contractului de proiectare și de execuție a lucrărilor pentru subsecțiunea 3B2 a Autostrăzii Transilvania, cuprinsă între Zimbor și Poarta Sălajului. 

Cu acest prilej, la Zalău a avut loc și o întâlnire a delegației guvernamentale cu reprezentanții a 42 de companii din Sălaj, mari și mici, organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

26 de treceri de pietoni din municipiul Oradea vor fi iluminate cu LED-uri

Articolul următor

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Interviu cu Alin Nica, primarul comunei timișene Dudeștii Noi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share