Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul pregătește un proiect european de sustenabilitate a produselor agricole

schimbări climatice

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a obținut cel mai mare punctaj din România dintre proiectele din domeniul energie-mediu propuse în România spre finanțare europeană la Ministerul Educației și Cercetării.

După analizarea contestațiilor, se va anunța lista finală. Urmează contractarea celor mai valoroase proiecte experimental-demonstrative, primul pas al cooperării între mediile academic și de business în demonstrarea aplicabilității practice a conceptelor de cercetare fundamentală.

UBB pornește de la rezultatele teoretice formulate pe tema sustenabilității culturilor agricole în contextul schimbărilor climatice, având ca parteneri Indaco Soft, pe componentele tehnică și business, și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj în domeniul agricol.

Un alt partener din proiect, Agroclimro, se va ocupa de redefinirea zonelor de favorabilitate agro-climatică pentru porumb și grâul de toamnă spre o agricultură inteligentă adaptată la schimbările climatice în Romania, fiind evaluat pe prima poziție în competiția în domeniul său.

Organizată în cadrul programului de creștere a competitivității economiei românești prin cercetare, dezvoltare, inovare, acestă direcție a beneficiat de un buget de 60 de milioane de lei în 2019 și a atras 2.140 de propuneri de proiecte.

Indeco Soft, dezvoltator şi implementator de soluţii eGovernment, eBusiness şi Content Management, Acesta a asistat 600 de instituţii publice incluzând consilii judeţene, primãrii de municipii, agenţii naţionale, oraşe, comune şi alte unitãţi bugetare, dar și 100 de firme private.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consumatorii de energie vor afla totul despre aceasta online printr-o platformă

Articolul următor

Zalăul își face parc de dinozauri ca să atragă turiști

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share