Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul își face parc de dinozauri ca să atragă turiști

Municipalitatea zălăuană are în proiect amenajarea unui parc de animale preistorice care să crească atracțiile turistice din reședința de județ.

Viitorul Dino Parc va fi asemănător celui existent în orașul Râșnov (județul Brașov), conform Monitorul de Sălaj. Locația sa va fi în parcul Pădure Brădet. După ce va trece starea de alertă, reprezentanții primăriei vor programa o întâlnire cu proprietarii Dino Parc Râșnov (DPR), pentru a vedea dacă Pădurea Brădet îndeplinește toate condițiile pentru o asemenea investiție.

Autocarele cu turiști ajung mai degrabă în Jibou sau la Moigrad; în Zalău, din păcate, sunt puține obiective turistice și vrem ca acești turiști să se oprească și aici. După ce va fi gata Planetariul de la Scala și Dino Parc, alături de muzeu, cu siguranță că vom avea și noi turiști în Zalău”, a declarat primarul Ionel Ciunt.

DPR s-a redeschis oficial în 22 mai, doar cu spațiile outdoor. Intrarea se face acum cu mască de protecție, iar la intrare a fost instalat un scanner termic ce măsoară temperatura tuturor celor care intră. Cinematografele, expozițiile indoor și locurile de joacă rămâne deocamdată închise.

Investiția inițială a fost de 5 milioane de euro la darea acestuia în funcțiune, în 2015, parcul fiind extins apoi de la 1,6 la 3,6 ha. Compania HCR este deţinută de trei acţionari, Adrian Apostu, Gabriel Rozorea şi Arpad Sarkany. Parcul este amplasat pe drumul ce duce la Cetatea Râşnovului, în mijlocul pădurii, şi expune 45 de dinozauri în mărime naturală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
schimbări climatice

Clujul pregătește un proiect european de sustenabilitate a produselor agricole

Articolul următor

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Tarna Mare - tărâm românesc de basm

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share