Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reabilitarea Casei Tineretului din Baia Mare costă 15 milioane de euro

Consiliul Județean (CJ) a transmis Companiei Naționale de Investiții (CNI) solicitarea de a include reabilitarea și modernizarea Centrului Cultural Maramureș (CCM) în programul național de interes public sau social.

Lucrările sunt estimate la 72 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, investiția având trei componente majore: reabilitarea și modernizarea corpurilor A și B, amenajări exterioare.

În urmă cu doi ani, Casa Tineretului a trecut în domeniul public al județului, timp în care s-au finalizat indicatorii tehnico-economici și proiectul de reabilitare. În 2019, CJ a aprobat ca denumirea acestei clădiri emblematice a zonei să fie Centrul CCM.

”Dorim realizarea unui adevărat centru cultural care să reunească sub același acoperiș activități multiple. Având în vedere deficiența construcțiilor culturale la nivelul municipiului se impune intervenția de urgență la acest obiectiv ce necesită executarea unor ample lucrări de reabilitare și modernizare și transformarea într-un edificiu modern, eficient, atractiv, destinat exclusiv activităților culturale.

Modernizarea acestui imobil va plasa Baia Mare pe harta circuitelor internaționale și va permite organizarea de activități culturale la nivel înalt. Noul spațiu cultural va avea un rol deosebit în promovarea culturii și imaginii Maramureșului și României în lumea întreagă”, conform inițiatorilor proiectului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] UMFST Târgu-Mureș, „ambassador of the tradition of the Romanian school of medicine and pharmacy abroad”

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Timisoara, a pole of excellence in the Central European cultural space

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share