Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cei de la BorgWagner au cumpărat Delphi Technologies, concern din domeniul pieselor auto prezent şi în România

Acţionarii companiei Delphi Technologies au aprobat achiziţia companiei de către BorgWarner, aflată pe locul 22 în clasamentul mondial al producătorilor de componente auto, a decis să cumpere societatea care are activități și în România, pentru suma de 3,3 miliarde de dolari. Conform documentelor de achiziție, acționarii Delphi Technologies vor primi 0,4534 acțiuni BorgWarner pentru fiecare acțiune deținută.  BorgWarner produce componente auto, inclusiv transmisii automate, turbocompresoare și sisteme de tratare a emisiilor, în timp ce Delphi Technologies produce module electronice de control care gestionează diverse componente ale motorului și alte piese auto.

După încheierea tranzacției, preconizată pentru a doua jumătate a anului 2020, BorgWarner va deține aproximativ 84% din compania rezultată. Totodată, oficialii BorgWarner au anunțat un program de răscumpărare a acțiunilor rămase.

BorgWarner ocupă locul 22 în clasamentul celor mai mari 100 de furnizori auto la nivel mondial, cu vânzări de 10,5 mld. USD, în timp ce Delphi Technologies ocupă locul 62, cu vânzări de 3,86 mld. USD.

Delphi Technologies deține în România un centru IT la București și o uzină la Iași. Delphi Technologies, cu sediul în Marea Britanie, a fost una dintre cele două companii care au rezultat din scindarea grupului Delphi Automotive în 2017. Cealaltă companie este Aptiv, axată pe tehnologii noi, precum sisteme avansate de siguranță și software auto.

Americanii au intrat pe piața locală în urmă cu 15 ani, printr-o investiție lângă Timișoara, la Sânnicolau Mare, iar în 2004 au deschis o nouă fabrică, la Ineu (Arad), cu o linie de producție de cabluri electrice. Și la Iași au început producția la o linie de sisteme pentru motoare. Ulterior, compania americană Delphi a deschis o fabrică şi la Moldova Nouă în Caraş Severin. Ulterior, producătorul de componente auto, a anunțat că va închide la sfârșitul lunii martie 2018 fabrica din orașul Moldova Nouă, unde producea sisteme de distribuție electrică și electronică, în care lucrau 698 de persoane, din cauza lipsei de personal.

Restul unităţilor funcţionează şi în prezent în cadrul Aptiv, una dintre cele două entităţi rezultate din divizarea Delphi.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dobânzi de până la 4,75% prin titlurile de stat lansate de Ministerul Finanțelor

Articolul următor

Contract de 74 milioane de lei la Timişoara. O asociere de opt firme conduse de PORR a depus singura ofertă pentru reabilitarea bulevardului Cetăţii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share