Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroconstrucția și TCI vor primeni rețeaua de apă-canal în zona Turzii

Două societăți clujene de construcții se vor ocupa de lucrările din cadrul proiectului european de aproape 150 de milioane de euro din zona Turda – Câmpia Turzii, acestea fiind supervizate de compania Eptisa România.

La ședința de lucru a beneficiarului proiectului de investiții cu finanțare europeană în infrastructura de apă și apă uzată, Compania de Apă Arieș (CAA) a participat secretarul de stat din cadrul Ministerul Fondurilor Europene Carmen Moraru.

Printre participanți s-au mai numărat Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, Direcția Regională Infrastructură, Eptisa, Hidroconstrucția, TCI. A fost analizat stadiul proiectului de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată și s-au discutat problemele cu care se confruntă antreprenorii care efectuează lucrările.

CAA derulează proiectul regional (cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020) de 130 milioane de euro, plus taxa pe valoarea adăugată. Infrastructura în unele zone nu a fost modernizată de 50 de ani sau este inexistentă.

Proiectul reprezintă o nouă etapă în cadrul extinderii și modernizării acestei infrastructuri, continuând procesul investițional derulat prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013. Investițiile vizează locuitorii din municipiile Turda și Câmpia Turzii și 11 comune, toate din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieșului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul a primit trei terenuri de la CFR SA. Apare o autogară nouă

Articolul următor

Rectorul UBB, despre absorbția Universității din Reșița: sunt trei motive principale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share