Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul UBB, despre absorbția Universității din Reșița: sunt trei motive principale

Potrivit rectorului Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Daniel David, la baza deciziei instituției de a fuziona cu Universitatea din Reșița au stat trei motive principale.

În ședința din 22 iunie, Senatul UBB a adoptat hotărârea privind fuziunea prin absorbție a Universității „Eftimie Murgu”din Reșița. Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a explicat într-un interviu acordat ziarului Gazeta de Cluj ce are universitatea din Cluj de câștigat prin această fuziune.

Deși avem Facultăți de Inginerie, ne-am gândit că ar fi oportun să dezvoltăm această componentă. Între timp, a apărut propunerea de colaborare a Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița și am decis să o analizăm. Ei au o experiență academică destul de veche în domeniul ingineriei. Pe măsură ce analizam lucrurile, păreau a fi interesante, adică, scurt spus, în acest moment UBB este interesată de această colaborare din trei motive principale:

  1. Pentru a dezvolta componenta de inginerie, tehnologie. S-ar completa foarte bine cu ceea ce noi avem deja.
  2. Reșița are o mulțime de programe similare cu ale noastre: științe economice, științe administrative, formarea profesorilor șamd. Însă, la Reșița, e un bazin academic la care Clujul nu are acces. De ce să ai un program de științe economice la UBB și unul la Reșița și cele două să se bată pentru susținere de la Minister, pe când ar putea ambele să fie gândite integrat într-un singur demers universitar. Noi ne-am gândit că, dincolo de noi specializări, este un nou bazin academic.
  3. Ei au o baza de practică la Dunăre care, pentru noi, este importantă, pentru că am putea să colaborăm cu facultățile de mediu și biologie în cadrul proiectelor Danubius, proiecte care primesc miliarde de euro la nivelul Uniunii Europene. E foarte greu să faci parte din aceste proiecte de pe podișul Transilvaniei, dar cu o bază de practică la Dunăre, automat se schimbă lucrurile”, a spus rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Daniel David.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hidroconstrucția și TCI vor primeni rețeaua de apă-canal în zona Turzii

Articolul următor

Peste 6.500 de participanți la „școala” națională online, organizată de JA

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Lacul Ursu – comoara județului Mureș

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat recent finanțarea unui proiect denumit Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Evenimentul va…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share