Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CBRE: Sameday – 2.300 mp în VGP Park Timișoara

  • Stocul de spații industriale din România va atinge borna de 5 mil. mp în 2020, dintre care 15% se află în zona de vest
  • În ultimul an, CBRE a tranzacționat în județele Timiș, Arad și Bihor peste 25.000 mp de spații industriale

Piața spațiilor industriale din zona de vest a țării continuă să se dezvolte, după ce în decurs de 10 ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piața ca mărime după București, arată datele CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară. CBRE a consiliat recent compania de curierat Sameday în procesul de închiriere a unei suprafețe de aproximativ 2.300 mp în parcul industrial VGP Park Timișoara.

„Spațiile logistice amplasate în locații cheie și-au dovedit importanța în ultimele luni, fiind vitale pentru livrarea produselor în timp util. În calitate de dezvoltator, VGP a venit în întâmpinarea Sameday cu toată flexibilitatea necesară pentru soluții personalizate și cu livrarea spațiului la timp. Am ajuns astfel la 140.000 mp de spații industriale în România și continuăm să creștem”, a declarat Ștefan Rădeanu, Commercial Manager, VGP România.

Vestul țării (județele Timiș, Arad, Bihor) a devenit atractiv pentru companiile din curierat, sprijinind nevoia acestora de a-și reduce timpii de livrare la cel mult 24 de ore. CBRE acoperă zona de vest a țării printr-o echipă dedicată sectorului industrial, coordonată din Timișoara de Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor.

„Relocarea Sameday confirmă potențialul zonei de vest pentru sectorul industrial. Dinamica acestei zone se menține, atât din perspectiva cererii pentru spații industriale, cât și a ofertei. Stocul actual de 700.000 mp are un grad de neocupare de 5,2% și alți 75.000 mp de spații industriale sunt în construcție în județele Timișoara, Arad și Bihor și vor fi livrați până la finalul anului”, a declarat Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor, Industrial Services, CBRE România.

În ultimele 15 luni, în vestul României au fost închiriați aproape 77.000 mp de spații industriale, CBRE având o cotă de piață de 19% din totalul reprezentat de companiile de consultanță imobiliară. Tot în Timișoara, CBRE România a consiliat recent închirierea a 18.000 mp în proiectul Timișoara Industrial Park II, către companiile NDB Logistica, furnizor de servicii integrate de logistică și DS Smith, companie internațională lideră în domeniul ambalajelor.

„Alături de companiile din domeniul distribuției și producției, care au reprezentat în ultimii ani motorul cererii pe piața de spații industriale, în ultimele șase luni am remarcat un apetit ridicat din partea jucătorilor din e-commerce și domenii conexe, cum este industria curieratului”, a adăugat Mădălin Aresmerițoaie.

În România, retailul online s-a dezvoltat major în ultimii șase ani, atingând la finalului 2019 valoarea de 4,3 miliarde de euro, de patru ori mai mare față de 2014 și în creștere cu aproape 20% față de anul 2018, conform raportului Romania E-commerce, realizat recent de CBRE Research.

Dezvoltarea sectorului de e-commerce a atras după sine extinderea companiilor din industria curieratului, o piață estimată la aproximativ 3,2 miliarde de lei în România, în care lucrau peste 35.600 de angajați în 2018, potrivit datelor ANCOM. La nivelul țării, piața de curierat înseamnă peste 94 milioane de colete, echivalent a 4,7 colete per locuitor, în creștere, în medie, cu aproximativ 18% anual în ultimii trei ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

River Development: Businesses should not give up their strategies, their own mission

Articolul următor

Credit de 4 milioane de euro de la BRD pentru fabrica Aramis

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share