Real Estate Ultimele stiri

CBRE: Sameday – 2.300 mp în VGP Park Timișoara

  • Stocul de spații industriale din România va atinge borna de 5 mil. mp în 2020, dintre care 15% se află în zona de vest
  • În ultimul an, CBRE a tranzacționat în județele Timiș, Arad și Bihor peste 25.000 mp de spații industriale

Piața spațiilor industriale din zona de vest a țării continuă să se dezvolte, după ce în decurs de 10 ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piața ca mărime după București, arată datele CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară. CBRE a consiliat recent compania de curierat Sameday în procesul de închiriere a unei suprafețe de aproximativ 2.300 mp în parcul industrial VGP Park Timișoara.

„Spațiile logistice amplasate în locații cheie și-au dovedit importanța în ultimele luni, fiind vitale pentru livrarea produselor în timp util. În calitate de dezvoltator, VGP a venit în întâmpinarea Sameday cu toată flexibilitatea necesară pentru soluții personalizate și cu livrarea spațiului la timp. Am ajuns astfel la 140.000 mp de spații industriale în România și continuăm să creștem”, a declarat Ștefan Rădeanu, Commercial Manager, VGP România.

Vestul țării (județele Timiș, Arad, Bihor) a devenit atractiv pentru companiile din curierat, sprijinind nevoia acestora de a-și reduce timpii de livrare la cel mult 24 de ore. CBRE acoperă zona de vest a țării printr-o echipă dedicată sectorului industrial, coordonată din Timișoara de Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor.

„Relocarea Sameday confirmă potențialul zonei de vest pentru sectorul industrial. Dinamica acestei zone se menține, atât din perspectiva cererii pentru spații industriale, cât și a ofertei. Stocul actual de 700.000 mp are un grad de neocupare de 5,2% și alți 75.000 mp de spații industriale sunt în construcție în județele Timișoara, Arad și Bihor și vor fi livrați până la finalul anului”, a declarat Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor, Industrial Services, CBRE România.

În ultimele 15 luni, în vestul României au fost închiriați aproape 77.000 mp de spații industriale, CBRE având o cotă de piață de 19% din totalul reprezentat de companiile de consultanță imobiliară. Tot în Timișoara, CBRE România a consiliat recent închirierea a 18.000 mp în proiectul Timișoara Industrial Park II, către companiile NDB Logistica, furnizor de servicii integrate de logistică și DS Smith, companie internațională lideră în domeniul ambalajelor.

„Alături de companiile din domeniul distribuției și producției, care au reprezentat în ultimii ani motorul cererii pe piața de spații industriale, în ultimele șase luni am remarcat un apetit ridicat din partea jucătorilor din e-commerce și domenii conexe, cum este industria curieratului”, a adăugat Mădălin Aresmerițoaie.

În România, retailul online s-a dezvoltat major în ultimii șase ani, atingând la finalului 2019 valoarea de 4,3 miliarde de euro, de patru ori mai mare față de 2014 și în creștere cu aproape 20% față de anul 2018, conform raportului Romania E-commerce, realizat recent de CBRE Research.

Dezvoltarea sectorului de e-commerce a atras după sine extinderea companiilor din industria curieratului, o piață estimată la aproximativ 3,2 miliarde de lei în România, în care lucrau peste 35.600 de angajați în 2018, potrivit datelor ANCOM. La nivelul țării, piața de curierat înseamnă peste 94 milioane de colete, echivalent a 4,7 colete per locuitor, în creștere, în medie, cu aproximativ 18% anual în ultimii trei ani.

Related posts

CJ Cluj: Licitație de peste 13 mil. lei pentru restaurarea castelului Bánffy din Răscruci

redactia

Finanțări de până la 5.000 de euro pentru cadrele didactice din partea industriei IT

Ion Surdu

Banca Transilvania: „Planul nostru este o colaborare pe mai mulţi ani cu Simona Halep şi, deşi încă este devreme, vom atinge mai mulţi piloni strategici pentru dezvoltarea României”

redactia

Universitatea “Babeş-Bolyai” și NTT DATA Romania, a doua serie din Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică

Stefana Muresan

Selecție pentru afacerile cu specializare inteligentă din Ardeal

Nora Dumitrescu

CBRE păstrează administrarea clădirii Campus 6.1 deținută de CA Immo

Ligia Voro

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

Papuc Irina

Ofertă CFR pentru călătorii nelimitate în 30 de țări europene

redactia

16 unități de cazare din Bihor au aderat la campania inițiată de Visit Oradea

Traian Dan

Fonduri europene de 155 milioane euro pentru sprijinirea studenților defavorizați, a doctoranzilor în antreprenoriat și a cercetătorilor post-doctorat

Stefana Muresan

Veniturile restaurantelor şi cafenelelor din România vor depăși 5 miliarde de euro până în 2023

Papuc Irina

Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva: lucrările vor fi finalizate la termen

Stefana Muresan

Viitorul va fi electric sau nu va fi deloc

Ligia Voro

Deloitte România a asistat Grupul TeraPlast în vânzarea diviziei de oțel către Kingspan

Papuc Irina

Bursa de Plastic a strâns 745 kg de deșeuri de plastic

Ligia Voro

13 milioane de euro pentru abatoare de capacitate mică din zona montană

Traian Dan

Păltiniș: Abonamente gratuite pentru schiorii care vor folosi autobuzul în locul mașinii

redactia

Grupul Winmarkt anunță extinderea echipei de management

redactia

Radu Coșarcă, noul președinte al CA al Cupru Min Abrud

Stefana Muresan

"Real Estate Investment Opportunities in Romania“ economic seminar

Ionut Oprea

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA: Investiții strategice în centrul țării

Ligia Voro

Managerii din Industrie, Construcții și Comerțul cu amănuntul sunt optimiști

Traian Dan

Nora Seroussi a impresionat întreg mapamondul, prin originalitate, la Royal Ascot

Ligia Voro

CITR: OG 6 – colacul de salvare pentru companiile cu datorii la bugetul de stat

Ligia Voro

Leave a Comment