Real Estate Ultimele stiri

CBRE: Sameday – 2.300 mp în VGP Park Timișoara

  • Stocul de spații industriale din România va atinge borna de 5 mil. mp în 2020, dintre care 15% se află în zona de vest
  • În ultimul an, CBRE a tranzacționat în județele Timiș, Arad și Bihor peste 25.000 mp de spații industriale

Piața spațiilor industriale din zona de vest a țării continuă să se dezvolte, după ce în decurs de 10 ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piața ca mărime după București, arată datele CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară. CBRE a consiliat recent compania de curierat Sameday în procesul de închiriere a unei suprafețe de aproximativ 2.300 mp în parcul industrial VGP Park Timișoara.

„Spațiile logistice amplasate în locații cheie și-au dovedit importanța în ultimele luni, fiind vitale pentru livrarea produselor în timp util. În calitate de dezvoltator, VGP a venit în întâmpinarea Sameday cu toată flexibilitatea necesară pentru soluții personalizate și cu livrarea spațiului la timp. Am ajuns astfel la 140.000 mp de spații industriale în România și continuăm să creștem”, a declarat Ștefan Rădeanu, Commercial Manager, VGP România.

Vestul țării (județele Timiș, Arad, Bihor) a devenit atractiv pentru companiile din curierat, sprijinind nevoia acestora de a-și reduce timpii de livrare la cel mult 24 de ore. CBRE acoperă zona de vest a țării printr-o echipă dedicată sectorului industrial, coordonată din Timișoara de Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor.

„Relocarea Sameday confirmă potențialul zonei de vest pentru sectorul industrial. Dinamica acestei zone se menține, atât din perspectiva cererii pentru spații industriale, cât și a ofertei. Stocul actual de 700.000 mp are un grad de neocupare de 5,2% și alți 75.000 mp de spații industriale sunt în construcție în județele Timișoara, Arad și Bihor și vor fi livrați până la finalul anului”, a declarat Mădălin Aresmerițoaie, Senior Advisor, Industrial Services, CBRE România.

În ultimele 15 luni, în vestul României au fost închiriați aproape 77.000 mp de spații industriale, CBRE având o cotă de piață de 19% din totalul reprezentat de companiile de consultanță imobiliară. Tot în Timișoara, CBRE România a consiliat recent închirierea a 18.000 mp în proiectul Timișoara Industrial Park II, către companiile NDB Logistica, furnizor de servicii integrate de logistică și DS Smith, companie internațională lideră în domeniul ambalajelor.

„Alături de companiile din domeniul distribuției și producției, care au reprezentat în ultimii ani motorul cererii pe piața de spații industriale, în ultimele șase luni am remarcat un apetit ridicat din partea jucătorilor din e-commerce și domenii conexe, cum este industria curieratului”, a adăugat Mădălin Aresmerițoaie.

În România, retailul online s-a dezvoltat major în ultimii șase ani, atingând la finalului 2019 valoarea de 4,3 miliarde de euro, de patru ori mai mare față de 2014 și în creștere cu aproape 20% față de anul 2018, conform raportului Romania E-commerce, realizat recent de CBRE Research.

Dezvoltarea sectorului de e-commerce a atras după sine extinderea companiilor din industria curieratului, o piață estimată la aproximativ 3,2 miliarde de lei în România, în care lucrau peste 35.600 de angajați în 2018, potrivit datelor ANCOM. La nivelul țării, piața de curierat înseamnă peste 94 milioane de colete, echivalent a 4,7 colete per locuitor, în creștere, în medie, cu aproximativ 18% anual în ultimii trei ani.

Related posts

Investițiile la Spitalul Clinic Județean Mureș continuă

Stefana Muresan

Brisk Group: It is our duty to keep the lights on

Ionut Oprea

ARCPA, la Guvern: „România trebuie să își păstreze calitatea de jucător relevant pe piața globală a comerțului cu cereale”

Papuc Irina

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: Următorii 25 de ani ar trebui să însemne mai multă cercetare şi inovare

redactia

Constructorul a lucrat la turla Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Ligia Voro

Cele mai mari tranzacții din al doilea trimestru al anului 2019

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] The tourist attractions of Băile Figa and Sîngeorz-Băi (Figa and Sîngeorz Baths)

Transilvania Business

Corina Crețu: Progrese în implementarea programelor operaționale în regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Producătorul de ţevi TenarisSilcotub investeşte 1 mil. dolari pe an pe programe de educaţie socială

Stefana Muresan

FOTO: Promisiuni de încă 33,5 km din Autostrada Transilvania

Ligia Voro

Două spitale au aplicat pentru finanțarea europeană a dotărilor împotriva Covid-19. Alte 23 de proiecte, în așteptare

Papuc Irina

Kaufland a început construcția noului magazin din Brașov, în cartierul Tractorul

Ion Surdu

Apel la respect pentru libertatea de presă și independența jurnalistică în Europa

Ligia Voro

Legea „Split TVA”, promulgată de președinte

Stefana Muresan

CBRE păstrează administrarea clădirii Campus 6.1 deținută de CA Immo

Ligia Voro

Electrogrup va construi o rețea 5G în Finlanda

Nora Dumitrescu

Marți, 28 aprilie, ora 9:00, se reiau înscrierile pe platforma IMM Invest

Traian Dan

KazMunayGas şi Ministerul Energiei au înfiinţat Fondul de Investiţii în Energie kazah-român, cu investiţii estimate la un miliard de dolari

redactia

Adevărul: O companie belgiană va construi în Alba un parc industrial de peste 30 de milioane de euro

Papuc Irina

Clujenii de la ACI mizează pe afaceri de 35,5 mil. euro

Stefana Muresan

Eximtur se indreapta spre afaceri de 54 mil. euro

Stefana Muresan

Soluții Bosch pentru mobilitate urbană

Ionut Oprea

ADR Vest: Conexiuni rutiere de milioane de euro în Timiș

redactia

Leave a Comment