Bistrița-Năsăud Comunitate Enjoy Transylvania Hobby/Timp liber Judete Turism Ultimele stiri

[Enjoy Transylvania!] #TraseulCareUnește un ONG cu Autoritățile

TăȘu, cum îi spun apropiații, și-a propus să schimbe mentalitățile celor din jur și a reușit! Prin toate proiectele Asociației demonstrează că la baza oricărei reușite stă comunitatea, colaborarea și că doar împreună, autorități și ONG-uri pot face să crească România.

În anul Centenarului,Tășuleasa a pus bazele unui proiect-simbol, probabil cel mai îndrăzneț proiect din România al vreunei asociații de acest gen. Este vorba de Via Transilvanica, traseul care unește, drumul care străbate Transilvania pe o distanță de aproximativ 1.000 de km.

Alin Uhlmann-Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social, înțelege că un astfel de proiect se realizează prin puterea cuvântului ,,împreună” și a faptelor.

Astfel, printr-o colaborare inedită care sparge stereotipuri, alături de Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și alte instituții importante, precum Instituția Prefectului, reușesc să pună pe picioare acest proiect extraordinar.

Proiectul care unește!

Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean, s-a implicat direct în acest proiect, kilometru cu kilometru, de la Ghidul de implementare, până la acțiunea de bornare, oferind un exemplu că reprezentanții autorităților pot să colaboreze excelent cu ONG-urile.

Primii 132 km amenajați străbat județul Bistrița-Năsăud, dând un exemplu relevant pentru toate zonele țării, de colaborare între cel mai important ONG local, și poate chiar din țară, și cele mai importante autorități din județ – Ministerul Turismului, Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Secția Drumuri Naționale.

De la primele prezentări ale proiectului și până la omologarea traseului – ca traseu turistic –, autoritățile județului Bistrița-Năsăud au urmat niște pași bine stabiliți, care vor servi ca inspirație sau chiar ajutor în implementarea proiectului.

De la ședințe și mobilizarea primarilor, trasare virtuală a Traseului Tematic împreună cu reprezentanții OCPI, parcurgerea și măsurarea traseului trasat virtual (jud. Bistrița-Năsăud) cu identificator GPS și poziționarea de semne kilometrice împreună cu Serviciul Public Salvamont Bistrița-Năsăud, până la întâlniri cu reprezentanții UAT-urilor, parteneri instituționali, parteneri strategici, sponsori și ambasadori ai proiectului pentru prezentarea bornelor, marcarea demonstrativă a „primului kilometru din județ”, informarea tehnică privind modul de amplasare al bornelor și o demonstrație tehnică de amplasare și poziționare a acestora.

Bineînțeles și omologarea traseului tematic, respectiv toată documentația întocmită de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud împreună cu Serviciul Public Salvamont Bistrița-Năsăud.

Tot acest parcurs a fost documentat, iar toți acești pași au fost descriși pe larg într-un „Ghid tehnic de implementare al traseului tematic Via Transilvanica” – util pentru celelalte 9 județe care vor fi străbătute de acest drum.

Comunele din Bistrița-Năsăud prin care trece traseul, respectiv cei 134 km, sunt: Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor, inclusiv prin păduri proprietatea comunei Prundu Bârgăului.

Acest drum este ceea ce lăsăm noi generațiilor care vor urma, este un mesaj pentru viitor că România trebuie să meargă pe drumul cel bun!

Drumurile au unit întotdeauna oamenii și locurile. Ele dau un sens și conferă o experiență unică.

(Din ediția specială TB 86 – „ENJOY TRANSYLVANIA!” – mai/iunie 2019)

Related posts

Solina se reorganizează la Sântimbru. Mesaje de susținere din străinătate, pentru angajații fabricii

Stefana Muresan

Alu Metal Guss, cea mai veche turnătorie de aluminiu din lume, își vinde fabrica de lângă Timișoara

Stefana Muresan

Volumul total de investiții din CEE în 2019 depășește performanța record din 2018

Papuc Irina

Digitalizare în utilități: Blockchain și alte tehnologii

Ligia Voro

Bihor: Centru pentru Cultură și Artă Contemporană, investiție de 6 mil. euro

Stefana Muresan

Coaliția pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de noua Lege a dialogului social

Ligia Voro

Daniela Blidărean, un deceniu de antreprenoriat de succes  

Stefana Muresan

Brașov: Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, discuții cu studenții și cu oameni de afaceri locali

Stefana Muresan

Tranzacțiile amânate în România vor duce la o reducere a volumului investițional pe plan local

Papuc Irina

Poșta va face livrări contra cost pentru pacienții din programele naționale la Cluj

Nora Dumitrescu

SofMedica Forum: Cum facilităm accesul pacienților români la tehnologii salvatoare de vieți

Papuc Irina

Finanțarea Grupului TeraPlast din partea BERD ajunge la 16 milioane de euro

Stefana Muresan

Grupul Nutrientul din Bihor investeşte 10 mil. euro în noi ferme

Stefana Muresan

Contract de 3,3 milioane lei semnat de Primăria Teiuş cu ADR Centru

redactia

[Enjoy Transylvania!] Maramureș: Investments

Transilvania Business

Traficul de pasageri în aeroporturile din România a crescut cu 6% în 2019

Papuc Irina

Producătorul francez Lacoste vinde fabrica din Sibiu uneia dintre cele mai mari companii de textile și îmbrăcăminte din lume

Stefana Muresan

Creştere în traficul de pasageri, scădere la marfă. Aeroportul Internaţional Timişoara a avut 1,6 milioane de călători operaţi

Robert Bloancă

Baia Mare își bagă gunoiul sub pământ. Drusal va taxa doar firmele

Nora Dumitrescu

Grupul Renault a vândut 1.256.658 de vehicule în prima jumătate a acestui an, înregistrând o dinamică puternică pe piața vehiculelor electrice și o redresare a vânzărilor în luna iunie.

Nicolae Pop

Lanțul clujean La Casa s-a extins în șapte județe din Ardeal

Nora Dumitrescu

Zece firme selectate în primul accelerator de export din România – ScaleOut

Traian Dan

Se redeschid piețele volante ale Clujului

Nora Dumitrescu

Austriecii de la Voestalpine au activat o fabrică la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Leave a Comment