Bistrița-Năsăud Comunitate Enjoy Transylvania Hobby/Timp liber Judete Turism Ultimele stiri

[Enjoy Transylvania!] #TraseulCareUnește un ONG cu Autoritățile

TăȘu, cum îi spun apropiații, și-a propus să schimbe mentalitățile celor din jur și a reușit! Prin toate proiectele Asociației demonstrează că la baza oricărei reușite stă comunitatea, colaborarea și că doar împreună, autorități și ONG-uri pot face să crească România.

În anul Centenarului,Tășuleasa a pus bazele unui proiect-simbol, probabil cel mai îndrăzneț proiect din România al vreunei asociații de acest gen. Este vorba de Via Transilvanica, traseul care unește, drumul care străbate Transilvania pe o distanță de aproximativ 1.000 de km.

Alin Uhlmann-Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social, înțelege că un astfel de proiect se realizează prin puterea cuvântului ,,împreună” și a faptelor.

Astfel, printr-o colaborare inedită care sparge stereotipuri, alături de Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și alte instituții importante, precum Instituția Prefectului, reușesc să pună pe picioare acest proiect extraordinar.

Proiectul care unește!

Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean, s-a implicat direct în acest proiect, kilometru cu kilometru, de la Ghidul de implementare, până la acțiunea de bornare, oferind un exemplu că reprezentanții autorităților pot să colaboreze excelent cu ONG-urile.

Primii 132 km amenajați străbat județul Bistrița-Năsăud, dând un exemplu relevant pentru toate zonele țării, de colaborare între cel mai important ONG local, și poate chiar din țară, și cele mai importante autorități din județ – Ministerul Turismului, Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Secția Drumuri Naționale.

De la primele prezentări ale proiectului și până la omologarea traseului – ca traseu turistic –, autoritățile județului Bistrița-Năsăud au urmat niște pași bine stabiliți, care vor servi ca inspirație sau chiar ajutor în implementarea proiectului.

De la ședințe și mobilizarea primarilor, trasare virtuală a Traseului Tematic împreună cu reprezentanții OCPI, parcurgerea și măsurarea traseului trasat virtual (jud. Bistrița-Năsăud) cu identificator GPS și poziționarea de semne kilometrice împreună cu Serviciul Public Salvamont Bistrița-Năsăud, până la întâlniri cu reprezentanții UAT-urilor, parteneri instituționali, parteneri strategici, sponsori și ambasadori ai proiectului pentru prezentarea bornelor, marcarea demonstrativă a „primului kilometru din județ”, informarea tehnică privind modul de amplasare al bornelor și o demonstrație tehnică de amplasare și poziționare a acestora.

Bineînțeles și omologarea traseului tematic, respectiv toată documentația întocmită de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud împreună cu Serviciul Public Salvamont Bistrița-Năsăud.

Tot acest parcurs a fost documentat, iar toți acești pași au fost descriși pe larg într-un „Ghid tehnic de implementare al traseului tematic Via Transilvanica” – util pentru celelalte 9 județe care vor fi străbătute de acest drum.

Comunele din Bistrița-Năsăud prin care trece traseul, respectiv cei 134 km, sunt: Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor, inclusiv prin păduri proprietatea comunei Prundu Bârgăului.

Acest drum este ceea ce lăsăm noi generațiilor care vor urma, este un mesaj pentru viitor că România trebuie să meargă pe drumul cel bun!

Drumurile au unit întotdeauna oamenii și locurile. Ele dau un sens și conferă o experiență unică.

(Din ediția specială TB 86 – „ENJOY TRANSYLVANIA!” – mai/iunie 2019)

Related posts

Peste 20.000 de iubitori de motoare au fost prezenți la EXPO&BURN 2018, eveniment desfășurat la Aeroportul Iași

redactia

Premieră: prima Dacia Duster cabrio coupe din România, realizată în București

Traian Dan

Aeroportul Cluj își reactivează cursele internaționale. Revine Blue Air

Nora Dumitrescu

Orădenii sunt chemați să aleagă proiectul pentru amenajarea Digi – parcării

Traian Dan

Globalworth și Global Vision închiriază către PepsiCo un depozit în parcul de business dezvoltat la Constanța

Papuc Irina

TAROM continuă campania ''Dor de lume'' – bilete cu preţuri de la 119 euro dus-întors

Stefana Muresan

Karpatia Horse Show. Spectacolul unic al echitației de top mondial revine pentru a VI-a ediție 

Ligia Voro

Județul Cluj oferă cele mai mari salarii din provincie în industria de Dezvoltare Software, cu peste 2500 de euro salariu mediu

Nicolae Pop

Peste 3.000 de pești în zona de acvaristică din magazinul Hornbach din Oradea

Traian Dan

Fabrica de mobilă din Cehu Silvaniei va angaja zeci de tâmplari

Nora Dumitrescu

Bilanțul pieței de imobiliare în 2020: Vârf pentru investiții – aproape 10% din volumul regiunii, fluctuații în restul sectoarelor. 2021, anul revenirii

Ion Surdu

Sibiul, destinație culinară recomandată pentru 2019 de National Geographic Traveller

redactia

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin, afaceri de 117 mil. euro în T3

Stefana Muresan

Ce caută azi angajatorii de la tânăra generație?

Stefana Muresan

Bosch pune piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Evoluţia industriei IT din Braşov

Stefana Muresan

Colliers va administra Business Garden Bucharest, dezvoltat de Vastint

Ligia Voro

The Economist: Cluj-Napoca, proiect imobiliar uriaș în 2019; noi locuinţe pentru 200.000 de persoane

redactia

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

Clujul va conduce alianța națională a clusterelor din sectorul agro-alimentar

Nora Dumitrescu

Provocările României în aplicarea politicilor de mediu

Ligia Voro

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group România, devine importator BYD în România

Stefana Muresan

Ciugud, comuna cu 9.000 de euro pe locuitor bani europeni atraşi și buget de investiții de 6 mil. euro. Un investitor belgian – o nouă fabrică în domeniul automotive

Stefana Muresan

Gala celor mai reușite proiecte bihorene, la Muzeul Țării Crișurilor

Traian Dan

Leave a Comment