Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare de 60 milioane lei pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir

Joi, 2 iulie, a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir. Finanţarea se face din fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Proiectul este amplasat în zona funcțională urbană a municipiului Oradea, strada Nufărului aflându-se pe traseul drumului național DN76 (european E79) Deva –Oradea. Tronsonul din strada Nufărului propus pentru intervenție are o lungime de cca. 1.600 m. Strada Dimitrie Cantemir, amplasată în continuarea străzii Nufărului pe traseul drumului naţional DN76, ajunge până în centrul istoric al municipiului. Tronsonul din strada D. Cantemir propus pentru intervenție are o lungime de cca. 1.200 metri.

Valoarea totală a proiectului este de 59.626.979,71 lei, iar durata de implementare este de 31 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

În actualul ciclu de finanțare, Primăria Oradea a semnat până în prezent 47 de contracte de finanțare europeană, în valoare totală de peste un miliard de lei (1.179.212.705,35 lei – echivalentul a 243.948.333,22 euro).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Companiile se așteaptă la o scădere semnificativă a afacerilor

Articolul următor

Scenariul BNR: reducerea dobânzilor fără destabilizarea cursului valutar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share