Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O echipă din România, cea mai bună aplicație europeană la Technovation Girls

(c) MediaLab

Echipa GirlEsc, formată din 5 eleve din București, a obținut Premiul Regional acordat Europei în cadrul competiției internaționale de tehnologie Technovation Girls, competiție dedicată exclusiv fetelor.

Este pentru prima dată când o echipă din România se califică atât de departe în cadrul acestei competiții, anul acesta participând peste 1,500 de echipe, din 62 de țări, printre care SUA, Canada, Germania sau Japonia.

Eleve la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București, Luminita Nitescu, Mihaela Ionita, Alexandra Popa, Maria Alecu și Alexandra Gheorghe au creat de la zero o aplicație pentru mobil care vine în ajutorul persoanelor aflate în situații de urgență.

Ideea aplicației lor a plecat de la evenimentul tragic petrecut în urmă cu un an în orașul Caracal, situație în care autoritățile nu au avut suficiente informații pentru a interveni corespunzător asupra cazului. EnGuard, aplicația dezvoltată de tinerele românce este dedicată tuturor persoanelor care se află într-o situație de urgență, periculoasă, prin care pot contacta pe baza unor semnale, poliția sau o persoană de încredere. Mesajul transmis va cuprinde localizarea victimei în timp real și o înregistrare vocală a convorbirii.

Partea și mai frumoasă este ca mentorul echipei GirlEsc este un elev al aceluiași liceu care și-a dorit să-și încurajeze colegele să se implice în astfel de competiții prin care se pot face remarcate pe plan internațional, să învețe și să facă un pas spre visul lor și spre viitoarea carieră.

Sunt nespus de mândru de tot parcursul echipei în cadrul competiției, de modul în care fiecare membru s-a dezvoltat în urma acestei experiențe, iar distincția cu Premiul Regional reprezintă un mijloc de validare al devotamentului de care au dat dovadă” a spus Andrei Matei, mentorul echipei.

Anul acesta, România a avut în semifinală 9 echipe, 7 la divizia de seniori și 2 la divizia de juniori, de 3 ori mai multe decât în 2019. În urma unui proces de jurizare amplu, desfășurat la nivel internațional, România s-a clasat pe locul 5 ca număr de echipe calificate în semifinale.

Echipele, sub îndrumarea mentorilor, specialiști în domeniul IT sau a profesorilor coordonatori, au avut șansa de a-și transforma ideea într-un proiect de tip start-up.

Au creat aplicații mobile care contribuie la rezolvarea unei probleme importante din societate. În plus fetele au realizat un business plan alături de o prezentare de lansare pe piață a aplicației.

Adobe Romania și Banca Transilvania au ales să susțină tinerele din România, alăturându-se în calitate de sponsori naționali ai competiției Technovation Girls 2020.

Competiția este promovată și organizată anual în România de către ADFABER, ONG-ul a cărui misiune este de a aduce educația mai aproape de tehnologie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aproape 2 milioane de euro sprijin pentru producătorii din sectorul pomicol

Articolul următor

Patronii din Sălaj au bătut palma cu județul: acord pe cinci ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share