Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patronii din Sălaj au bătut palma cu județul: acord pe cinci ani

Principalele organizații de afaceri din județul Sălaj au semnat un acord de cooperare interinstituțională, în cadrul unei ceremonii restrânse.

Organizațiile semnatare sunt respectiv Camera de Comerț și Industrie Sălaj (CCIS), Clubul Oamenilor de Afaceri Silvania (COAS), Organizația Patronilor Sălaj (OPS) și Consiliul Județean (CJ) Sălaj.

”Mesajul pe care dorim să-l transmitem semnând acest acord este acela de efort comun depus atât de mediul asociativ și mediul privat, cât și de autoritățile locale, menit să ajute companiile din Sălaj în perioada pandemiei, dar și în perioada în care lucrurile revin la normalitate”, a spus Paul Morar, președinte al CCIS.

“Fără o strategie coerentă de colaborare nu se poate vorbi de o predictibilitate în dezvoltarea județului pe termen mediu și lung. Vom veni cu idei, soluții și cu expertiză în majoritatea domeniilor cuprinse în strategia de dezvoltare actuală și viitoare, întrucât reprezentăm 40 de companii locale cu domenii diverse de activitate”, a menționat Ovidiu Caraba, președintele COAS.

”Ne dorim ca acest acord să prindă viață iar la nivel consultativ, vă asigurăm de toată implicarea în toate proiectele în care vom fi consultați. Vom veni cu un set de propuneri concrete, în cel mai scurt timp, pe care le vom discuta împreună”, a afirmat Alin Buză, președinte al OPS.

”Mă bucur să putem avea acest cadru instituțional de cooperare între autoritatea județeană și mediul de afaceri sălăjean pentru următorii cinci ani. Doar cooperând vom putea identifica acele lucruri pe care le putem face cel mai bine în Sălaj și care să ne facă competitivi și atractivi investițional și cu o calitate a vieții mai bună”, a declarat Tiberiu Marc, președintele CJ Sălaj.

Cadrul de cooperare propune o serie de acțiuni menite să îmbunătățească climatul economic de dezvoltare al județului, să poată asigura stabilitate și predictibilitate în acțiunea publică în favoarea sprijinirii și dezvoltării mediului de afaceri județean prin consultare permanentă, deschisă și transparentă.

Acesta vizează elaborarea unor documente programatice și de planificare strategică la nivel județean și regional (strategii de dezvoltare socio-economică, strategii sectoriale), de planificare financiară (proiectele de buget anual și multianual al județului și a instituțiilor subordonate), prioritizarea sectoarelor de investiții și promovarea investițiilor publice de interes județean cu caracter anual și multianual.

Este prevăzută cooperareacu privire la reprezentarea și promovarea județului pe plan național și internațional în componenta economică, prin realizarea în comun a unor proiecte, acțiuni sau evenimente de interes județean.

Acordul extinde pentru viitorii cinci ani relațiile de cooperare existente între părți, amintind proiectul dedicat promovării și organizării învățământului dual în județul Sălaj, cooperarea pentru actualizarea la nivel național, în ceea ce privește datele referitoare la județul Sălaj, a Programului de Promovare a Exportului 2020-2025.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O echipă din România, cea mai bună aplicație europeană la Technovation Girls

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Visit Târgu Mureș - the eclectic cultural city

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share