Antreprenori Ultimele stiri

Patronii din Sălaj au bătut palma cu județul: acord pe cinci ani

Principalele organizații de afaceri din județul Sălaj au semnat un acord de cooperare interinstituțională, în cadrul unei ceremonii restrânse.

Organizațiile semnatare sunt respectiv Camera de Comerț și Industrie Sălaj (CCIS), Clubul Oamenilor de Afaceri Silvania (COAS), Organizația Patronilor Sălaj (OPS) și Consiliul Județean (CJ) Sălaj.

”Mesajul pe care dorim să-l transmitem semnând acest acord este acela de efort comun depus atât de mediul asociativ și mediul privat, cât și de autoritățile locale, menit să ajute companiile din Sălaj în perioada pandemiei, dar și în perioada în care lucrurile revin la normalitate”, a spus Paul Morar, președinte al CCIS.

“Fără o strategie coerentă de colaborare nu se poate vorbi de o predictibilitate în dezvoltarea județului pe termen mediu și lung. Vom veni cu idei, soluții și cu expertiză în majoritatea domeniilor cuprinse în strategia de dezvoltare actuală și viitoare, întrucât reprezentăm 40 de companii locale cu domenii diverse de activitate”, a menționat Ovidiu Caraba, președintele COAS.

”Ne dorim ca acest acord să prindă viață iar la nivel consultativ, vă asigurăm de toată implicarea în toate proiectele în care vom fi consultați. Vom veni cu un set de propuneri concrete, în cel mai scurt timp, pe care le vom discuta împreună”, a afirmat Alin Buză, președinte al OPS.

”Mă bucur să putem avea acest cadru instituțional de cooperare între autoritatea județeană și mediul de afaceri sălăjean pentru următorii cinci ani. Doar cooperând vom putea identifica acele lucruri pe care le putem face cel mai bine în Sălaj și care să ne facă competitivi și atractivi investițional și cu o calitate a vieții mai bună”, a declarat Tiberiu Marc, președintele CJ Sălaj.

Cadrul de cooperare propune o serie de acțiuni menite să îmbunătățească climatul economic de dezvoltare al județului, să poată asigura stabilitate și predictibilitate în acțiunea publică în favoarea sprijinirii și dezvoltării mediului de afaceri județean prin consultare permanentă, deschisă și transparentă.

Acesta vizează elaborarea unor documente programatice și de planificare strategică la nivel județean și regional (strategii de dezvoltare socio-economică, strategii sectoriale), de planificare financiară (proiectele de buget anual și multianual al județului și a instituțiilor subordonate), prioritizarea sectoarelor de investiții și promovarea investițiilor publice de interes județean cu caracter anual și multianual.

Este prevăzută cooperareacu privire la reprezentarea și promovarea județului pe plan național și internațional în componenta economică, prin realizarea în comun a unor proiecte, acțiuni sau evenimente de interes județean.

Acordul extinde pentru viitorii cinci ani relațiile de cooperare existente între părți, amintind proiectul dedicat promovării și organizării învățământului dual în județul Sălaj, cooperarea pentru actualizarea la nivel național, în ceea ce privește datele referitoare la județul Sălaj, a Programului de Promovare a Exportului 2020-2025.

Related posts

EXPO MODĂ – Design Vestimentar la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Papuc Irina

Antreprenorul care a ridicat Albalact, în acționariatul Domeniile Boieru

Stefana Muresan

GTS Telecom aniversează 25 de ani de activitate în România și continuă să-și dezvolte portofoliul

Stefana Muresan

Municipiul Turda, cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european

Stefana Muresan

Corteva Agriscience a inaugurat o nouă unitate de ambalare în Cernay, Franța

Ligia Voro

WIZZ AIR, reducere de 20% la toate rezervările efectuate miercuri, 21 martie

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Primele băi sărate din Sovata

Transilvania Business

2 ore de educație altfel – timpul potrivit pentru a te pregăti de viitor

Ligia Voro

Încep lucrările la Terminalul de pasageri al Aeroportului Brașov: „Se vor desfăşura cu respectarea strictă a tuturor măsurilor de prevenţie”

Ion Surdu

Timișul, hub regional în domeniul distribuției de gaze naturale. Transgaz investește aproape 50 mil. euro într-o conductă de gaze spre Serbia

redactia

Învățământul dual, răspuns la criza forței de muncă

redactia

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

Proiecte cu bani europeni pentru Băile Felix şi Băile 1 Mai

Stefana Muresan

Premii naţionale majore pentru compania clujeană Arhivatorul

Ionel Albu

E.ON și MOL vor dezvolta o rețea națională de 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The first salt baths in Sovata

Transilvania Business

Asahi vizează extinderea brandurilor premium locale pe pieţele internaţionale

Stefana Muresan

Dacia a lansat shoowcar-ul Dacia Spring – maşina 100% electrică

Traian Dan

Salina Turda – peste 600.000 de vizitatori, în 2017

Stefana Muresan

460 de tineri bihoreni s-au înscris în Programul „Generaţia Tech”

Traian Dan

Prima mașină electrică autohtonă, produsă de doi antreprenori din Cluj și Baia Mare. Pregătesc o linie de asamblare la Baia Mare

Stefana Muresan

BCR anunță o potențială emisiune inaugurală de obligațiuni de tip Senior Non Preferred denominată în RON

Papuc Irina

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest are o noua conducere

redactia

Ratingul Transgaz este ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, conform Fitch

Ligia Voro

Leave a Comment