Antreprenori Ultimele stiri

Patronii din Sălaj au bătut palma cu județul: acord pe cinci ani

Principalele organizații de afaceri din județul Sălaj au semnat un acord de cooperare interinstituțională, în cadrul unei ceremonii restrânse.

Organizațiile semnatare sunt respectiv Camera de Comerț și Industrie Sălaj (CCIS), Clubul Oamenilor de Afaceri Silvania (COAS), Organizația Patronilor Sălaj (OPS) și Consiliul Județean (CJ) Sălaj.

”Mesajul pe care dorim să-l transmitem semnând acest acord este acela de efort comun depus atât de mediul asociativ și mediul privat, cât și de autoritățile locale, menit să ajute companiile din Sălaj în perioada pandemiei, dar și în perioada în care lucrurile revin la normalitate”, a spus Paul Morar, președinte al CCIS.

“Fără o strategie coerentă de colaborare nu se poate vorbi de o predictibilitate în dezvoltarea județului pe termen mediu și lung. Vom veni cu idei, soluții și cu expertiză în majoritatea domeniilor cuprinse în strategia de dezvoltare actuală și viitoare, întrucât reprezentăm 40 de companii locale cu domenii diverse de activitate”, a menționat Ovidiu Caraba, președintele COAS.

”Ne dorim ca acest acord să prindă viață iar la nivel consultativ, vă asigurăm de toată implicarea în toate proiectele în care vom fi consultați. Vom veni cu un set de propuneri concrete, în cel mai scurt timp, pe care le vom discuta împreună”, a afirmat Alin Buză, președinte al OPS.

”Mă bucur să putem avea acest cadru instituțional de cooperare între autoritatea județeană și mediul de afaceri sălăjean pentru următorii cinci ani. Doar cooperând vom putea identifica acele lucruri pe care le putem face cel mai bine în Sălaj și care să ne facă competitivi și atractivi investițional și cu o calitate a vieții mai bună”, a declarat Tiberiu Marc, președintele CJ Sălaj.

Cadrul de cooperare propune o serie de acțiuni menite să îmbunătățească climatul economic de dezvoltare al județului, să poată asigura stabilitate și predictibilitate în acțiunea publică în favoarea sprijinirii și dezvoltării mediului de afaceri județean prin consultare permanentă, deschisă și transparentă.

Acesta vizează elaborarea unor documente programatice și de planificare strategică la nivel județean și regional (strategii de dezvoltare socio-economică, strategii sectoriale), de planificare financiară (proiectele de buget anual și multianual al județului și a instituțiilor subordonate), prioritizarea sectoarelor de investiții și promovarea investițiilor publice de interes județean cu caracter anual și multianual.

Este prevăzută cooperareacu privire la reprezentarea și promovarea județului pe plan național și internațional în componenta economică, prin realizarea în comun a unor proiecte, acțiuni sau evenimente de interes județean.

Acordul extinde pentru viitorii cinci ani relațiile de cooperare existente între părți, amintind proiectul dedicat promovării și organizării învățământului dual în județul Sălaj, cooperarea pentru actualizarea la nivel național, în ceea ce privește datele referitoare la județul Sălaj, a Programului de Promovare a Exportului 2020-2025.

Related posts

Ilan Laufer organizează cea mai mare delegație de firme românești în SUA

redactia

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

redactia

Licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Brașovului a fost reluată: Valoarea serviciilor: 5 milioane de lei

Papuc Irina

În mall-uri mai rămân deschise doar farmaciile și magazinele de alimente

Traian Dan

CEE Investment Awards & CEO Networking Forum – LIVE & ONLINE – October 28-29

Ionut Oprea

Oboseala la români: peste 9 din 10 persoane din mediul urban suferă de ea

Ligia Voro

Clujul va avea charter de TelAviv

Nora Dumitrescu

iTech Transilvania Cluster by ARIES T – Let’s work together! For the best IT community!

redactia

Investițiile anului în Aiud: Proiecte de peste 59 milioane de lei vor fi derulate în 2020

Papuc Irina

Superland, cel mai mare loc de joacă pentru copii din sud-estul Europei, investiție de aproximativ 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Prima ediție a L.I.F.T. Social Media Training 2019. Social media, tool-ul fascinant care pune lucrurile în mișcare (II)

Ligia Voro

La Blaj va fi deschis un hipermarket Kaufland: investiție de 28 milioane lei

Ion Surdu

Aliz Kosza, Business Mentor: “Secretul leadershipului este să te înconjuri de oameni competenți”

Ligia Voro

O antreprenoare din Alba rulează 8 milioane de lei cu o fabrică de asamblare a cablurilor

Stefana Muresan

Premieră în România: Autobuze cu GPS în județul Bihor

Stefana Muresan

Felix Stroe, președintele Asociației Române a Apei: „Necesarul total de investiții la nivel național depășește 20 de miliarde de euro”

Ion Surdu

Circa 70% din exporturile moldovenești ajung în UE, iar livrările către CSI continuă să scadă

redactia

Topul companiilor care au contribuit la bugetul local din Alba Iulia în 2017: Apulum, Elit și Mall Alba

Stefana Muresan

Clujul va avea un buget de 353 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Senior Software participă alături de Electroarges, Dacia și Universitatea din Pitești la crearea unui ventilator mecanic

Papuc Irina

Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni poate fi eligibilă pentru cofinanţare din fonduri europene

redactia

WTM London 2016: 10 Reasons To Attend

Transilvania Business

Bayer se așteaptă la vânzări mai mari în România, Bulgaria și Republica Moldova în 2020

Papuc Irina

Finanțări de până la 100.000 de euro/startup în a patra rundă a Techcelerator

Ligia Voro

Leave a Comment