Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de infrastructură vrea să termine repede nodul Chețani

Nodul Chețani al Autostrăzii Transilvania (A3) se va finaliza în cel mult două luni, estimează conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

După șantierul de la Râșnov-Cristian, directorul adjunct al CNAIR, Ovidiu Marian Barbier, a vizitat nodul Chețani. “Este una din cele mai mari provocări din ultima vreme, iar noi estimăm ca în maximum două luni sa închidem nodul, încât descărcarea să fie făcută în condiții normale. E bine să sprijinim firmele care sunt într-un impas, iar la CNAIR, din fericire, există o echipă care dorește să deblocheze lucrările și să facă plățile în timp real”, a declarat Barbier.

Fără acest nod de care nu pot fi deschiși traficului în această vară cei 18 km de autostradă dintre Iernut și Chețani, la care lucrează italienii de la Astaldi și care sunt aproape gata.

Inițial nodul rutier trebuia realizat de o asociere condusă de românii de la Straco, care lucrează și la 16 km din A3, dintre Chețani și Târgu-Mureș. Slaba mobilizare a constructorului român a determinat CNAIR să îl construiască în regie proprie.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit multe modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
19
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sute de antreprenori lansați în Ardeal printr-un proiect european

Articolul următor

Finanțări până la 300.000 de euro pentru abatoare de capacitate mică prin PNDR

Citește și:
Citeste mai mult

Clujul găzduiește Aviation-Event 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
Citeste mai mult

„VELO Apuseni” are finanțarea asigurată

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat miercuri, 22 martie, contractul de finanțare pentru traseul cicloturistic ce…
Citeste mai mult

Primăria Arad lucrează la noul PUG

Călin Bibarț, primarul Aradului a anunțat luni, 20 martie 2023, într-o conferință de presă că noul Plan Urbanistic…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
19
Share