Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțări până la 300.000 de euro pentru abatoare de capacitate mică prin PNDR

Fermierii care doresc să-și deschidă abatoare de capacitate montană pot beneficia de finanțări de până la 300.000 de duro pentru un proiect. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat ghidul pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea /marketingul produselor agricole – investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană”, aferent Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Solicitanţii eligibili sunt întreprinderile (microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, precum și întreprinderi mari) cooperativele și grupurile de producători care realizează investiţii corporale şi necorporale pentru procesarea şi marketingul produselor agricole, cu excepția produselor pescărești .

Valoarea sprijinului public nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri și grupuri de producători/cooperative/societăți cooperative și 40% pentru alte întreprinderi și nu va depăși 300.000 euro/proiect.

Investiția trebuie să se încadreze în cel puțin una din operațiunile eligibile prevăzute prin submăsură: înființarea unităților de sacrificare (abatoare de capacitate mică, centre de sacrificare), înființarea de unități de procesare carne și investiții privind marketingul produselor din carne (ex. etichetare, ambalare). Producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile (solară, eoliană, geotermală), a energiei produsă cu ajutorul pompelor de căldură, în cadrul unității procesatoare ( inclusiv în cadrul unității de sacrificare) exclusiv pentru consumul propriu și investiții pentru îmbunătățirea eficienţei energetice, ca și operaţiuni din cadrul unui proiect mai mare de investiţii, este o altă acţiune eligibilă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania de infrastructură vrea să termine repede nodul Chețani

Articolul următor

Sectorul vinicol puternic sprijinit de Comisia Europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share