Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ferma Bolloga își deschide băcănie din toamnă

Prima băcănie a Fermei Bolloga va fi funcțională peste două luni, la Cluj-Napoca, în funcțiile de restricțiile pe care le vor impune autoritățile.

Ne împiedicăm un pic în hârtii, aprobări, nu ale noastre – noi le-am terminat demult – ci ale partenerilor. După trei ani, cât a durat procesul de conversie a fermei noastre, am obținut certificatul care atestă că suntem o fermă ecologică. Toate operațiunile pe care le facem au avut parte de verificări și certificări. 

Nu doar creșterea păstrăvilor, ci și recoltarea, eviscerarea, afumarea, producerea pateului, ambalarea și transportul sunt în conformitate cu regulile extrem de riguroase impuse pentru un produs și o fermă ecologică. Întreaga familie are în alimentația zilnică cel puțin un produs din fermă”, relatează antreprenorii clujeni.

Aceștia au menționat că prima lor unitate de desfacere va comercializa nu numai păstrăv, ci și produse de panificație, lactate, condimente, ceaiuri și uleiuri, toate ale producătorilor locali.

Experiența acumulată în creșterea păstrăvilor va fi generalizată și pentru creșterea păsărilor de carne. Din primăvară, fondatorii păstrăvăriei de la poalele Muntelui Vlădeasa au început creșterea puilor de găină în regim natural.

Bazele păstrăvăriei au fost puse în 2013 de către antreprenorii Ovidiu Oltean și Vasilena Berfela, printr-un proiect european de 700.000 de euro. Aceasta cuprinde 15 bazine de incubație. Icrele sunt aduse din Danemarca, iar peștii sunt hrăniți cu mâncare ecologică din Austria. Pe terenul de 3.800 mp a fost amenajată și o zonă de relaxare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Produs de Cluj, a project of the Cluj County Council that supports the local economy

Articolul următor

Pe aeroporturile Transilvaniei se reiau zborurile regulate spre Vestul Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share